Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

İki harika Türk neyin kanıtıdır?

İki harika Türkün dünyada birbiriyle yarışan koronavirüse karşı aşı üretiminde büyük bir etkililik değeriyle öne çıkmasını yazacağım tabii ki..

12 Kasım 2020 | 873 okunma

İki harika Türkün dünyada birbiriyle yarışan koronavirüse karşı aşı üretiminde büyük bir etkililik değeriyle öne çıkmasını yazacağım tabii ki.. Şunu belirteyim: Prof. Uğur Şahin ve eşi Prof. Özlem Türeci’nin, ta Cumhuriyet Bilim Teknoloji döneminden beri harika çalışmalarını tanıtıyorduk. Ve daha sonra Herkese Bilim Teknoloji’de sık sık kapak da oldular. Şimdi yepyeni bir aşı üretme teknolojisi ile bugünkü bilgiler ışığında en etkili aşıyı geliştirerek birden öne çıktılar. Ne büyük bir sevinç hepimiz için!

Ama iki Türke dönmeden önce, izin verin de bazı söyleyeceklerim var..

‘Bizde sadece ara eleman yetişir’

Anımsar mısınız, yine bu hükümet döneminde bir bakanın ne dediğini: Bizim ülkemizde sadece ara eleman tipinde insanlar yetişebiliyor...

Ülkemizin yaşadığı en büyük aşağılamalardan biriydi bu yargı. Türkiye’de yaşayan herkesi! Dahası bu sözleri “Türkiye’de yaşayan bu millet ırk olarak zekâ olarak büyük bir gerilik içindedir, Türkler aptaldır” biçiminde de yorumlayabilirsiniz. Duyduğumda tüylerim diken diken olmuştu!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
100 yıl, henüz genç bir gazete 07 Mayıs 2024 | 22 Okunma Taksim bir kültürel mirastır ve ne anayasası ayol? 02 Mayıs 2024 | 169 Okunma Bir Akşener başarısı: İYİ Parti arındı, MHP’liler kaldı 30 Nisan 2024 | 760 Okunma Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 102 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 229 Okunma