Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Atanan AKP rektörü üniversiteyi kötülemekle işe başladı

AKP’li Cumhurbaşkanı, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektörlük yapabilecek bir insan bulamadı ki milletvekili olarak seçilecek bir yere koymadığı AKP’li bir öğretim görevlisini, rektör olarak atadı.

04 Ocak 2021 | 1.712 okunma

AKP’li Cumhurbaşkanı, Boğaziçi Üniversitesi’nde rektörlük yapabilecek bir insan bulamadı ki milletvekili olarak seçilecek bir yere koymadığı AKP’li bir öğretim görevlisini, rektör olarak atadı. Melih Bey, İstanbul’da partinin ve parti belediyelerinin çeşitli kademelerinde görev almış ve sonunda milletvekili olmak istemiş. Siyasal yükselmeyi başaramamış ama hizmetleri unutulmamış!

Bu atamayı aslında üniversiteye saygısızlık olarak değerlendiriyor Boğaziçililer. Haklılar. Cumhurbaşkanı benim için en güvenilir rektör AKP’li rektördür demiş oluyor.

Zaten tercih ettiği rektörlerin hepsi siyasi atamalar, yani yönetimin, Saray’ın, iktidarın adamları.. Bu konuda yanlış tercih yaptığı, liyakate dayalı ve üniversitenin tercihlerini de göze alarak bir rektör atadığı görülmedi. Tek adam tek seçici olmanın getirdiği mutlakıyet yönetiminin tipik örneklerini bu atamalarda net olarak görmekteyiz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taksim bir kültürel mirastır ve ne anayasası ayol? 02 Mayıs 2024 | 162 Okunma Bir Akşener başarısı: İYİ Parti arındı, MHP’liler kaldı 30 Nisan 2024 | 759 Okunma Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 101 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 228 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 357 Okunma