Orhan Bursalı Cumhuriyet Gazetesi

Acil demokrasi, özgürlük ve adalet tek çare

Bugün “ne yapmalı”ya yanıt arayacağız...  Epey bir süredir büyük olayların yaşandığı siyaset arenasında, günlük, sıradan yorumlarla işi geçiştirmeye...

13 Ekim 2015 | 193 okunma

Bugün “ne yapmalı”ya yanıt arayacağız... 
Epey bir süredir büyük olayların yaşandığı siyaset arenasında, günlük, sıradan yorumlarla işi geçiştirmeye kalkışırsak, üzerimizde dolaşan büyük belayı karşılayamayız. 
Kısaca 4 konuda durum tespiti yapayım, bir de sonuç çıkartayım. 
1) Ülkede, büyük çoğunluğun tepkisini çeken, karşı olduğu, önemli bir kesimin gerçekten de nefret ettiği iktidar var. AKP yandaşları yazıp-konuşup duruyor ya “taktınız RTE’ye.. işiniz gücünüz o...” Dahasını belirteyim: Büyük bir kitle, iktidara karşı şeytanla bile işbirliği yapacak bir konumda. Bunlar bir durum saptamasıdır. Hükümet de buna dahildir. 
2) Bunun nedenini anlatmam gerekmiyor. Ama yine de kısaca: Anayasayı takmaması. Hükümeti bile belirlemesi. Taraftarlarının, partisinin Cumhurbaşkanı olması. AKP’nin militanı gibi davranması. Yolsuzlukları kapatması. Her şeyi belirleyici mutlak konumunu giderek güçlendirmesi. Milleti kamplara ayırması. İktidar için her şeyi yapabilecek gözü karanlığa sahip olduğu güçlü inancını yerleştirmesi. Suriye’de Türkiye’yi ateşe atması. HDP’yi Meclis dışına itecek politikalara sarılması. Basın özgürlüğünü takmaması... Kendine bağlı bir yargı-hukuk yaratması. 
Yazmayı sürdürürsem, devamı gelecek sayıda diyeceğim...

Din savaşları 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir Akşener başarısı: İYİ Parti arındı, MHP’liler kaldı 30 Nisan 2024 | 640 Okunma Cumhurbaşkanı ve milletin değerleri söylemi, nedir bu? 23 Nisan 2024 | 100 Okunma Millet oyunu geri alır mı? Veya radikal dönüşüm mü? 22 Nisan 2024 | 228 Okunma Saray suçlu arıyor, 900 milyar borca bak diyen yok mu? 21 Nisan 2024 | 357 Okunma Kamu hizmeti bir çadırda da verilebilir... 18 Nisan 2024 | 186 Okunma