Oral Çalışlar Posta Gazetesi

Binalar, mühendisler, önlemler...

TV ekranlarında deprem uzmanları ve gazeteciler, İstanbul başta olmak üzere deprem tehlikesinin ne boyutta olabileceğini tartışıyorlar. Bu programlar sayesinde hepimiz yer bilim uzmanı sayılabilecek kadar birikim elde etmiş durumdayız.

29 Ocak 2020 | 2.740 okunma

Deprem uzmanlarının yanında, bina uzmanlarına yani inşaatı yapanlara, TV ekranlarında pek rastlamıyoruz. İnşaat mühendislerini, mimarları yorum yapanların içinde pek göremiyoruz. Halbuki depremin hemen ardından ilk akla gelmesi gereken konu, birçok bina ayakta dururken onların ortasında bir çürük diş gibi çöken binaların inşaat kalitesidir.

Betonu bozulmuş, demiri eskimiş, doğru bağlanmamış, çatlak duvarları sinyal veren binalar, çıplak gözle bile görülebiliyor. Belediyelerde bütün binaların envanteri bulunuyor. Ancak çeşitli kaygılar, onların harekete geçmesini engelliyor. Elazığ depremiyle tehlikenin ne kadar önemli ve acil olduğunu yeniden hissettik. Öncelikli adım, binaların halledilmesi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni saflaşma: Rusya, Çin, Kuzey Kore… Biraz İran 02 Mart 2022 | 261 Okunma Ukrayna direnişçileri hesapları bozdu… 01 Mart 2022 | 296 Okunma En Büyük Erkek Putin mi? 25 Şubat 2022 | 206 Okunma Alevilik ve İslamcılığın sınavı 23 Şubat 2022 | 398 Okunma Sünni fetvasıyla Aleviliği tanımlamaya kalkarsanız… 22 Şubat 2022 | 334 Okunma