Ömür Gedik Hürriyet Gazetesi

Seks artık satmıyor

Seks satar! Ya da artık o kadar da satmayabilir mi?

13 Ocak 2022 | 2.040 okunma

Seks satar! Ya da artık o kadar da satmayabilir mi?

Galiba öyle, çünkü araştırmalar insanların sekse olan ilgisinin azaldığını söylüyor. Orta yaş grubunu zaten biliyoruz.
Şimdi gençlerin de sekse olan ilgisinin ciddi anlamda gerilediği ortaya çıktı.
Hatta daha da ileri gidelim; bırakın seksi, mastürbasyonla bile eksisi kadar ilgilenmiyorlar.
Nedenleri tahmin etmek güç değil aslında ama yine de araştırma sonuçlarıyla konuşalım.

Debby Herbenick ve Tsung-Chieh Fu’nun Scientific American için yürüttüğü araştırmada, gençler söz konusu olduğunda ana faktörün artan sosyal medya kullanımı ve video oyunu bağımlılığı olduğu ortaya çıktı. 
Azalan alkol tüketiminin yanı sıra, gençler arasında kaba ve sert cinselliğin yaygınlaşması da seksten soğutan bir başka neden olarak gösteriliyor. 

“Grinin 50 Tonu” gibi filmlerle normalleştirilmeye ve popüler hale getirilmeye çalışılan bu sert ve agresif seksin genç cinsel hayatına verdiği zarar büyük. 
Son 10 yılda sadece İngiltere’de 30 kadının bu sert cinsellik ritüelleri nedeniyle hayatını kaybettiğini de notlar arasına ekleyeyim.
Cinselliği porno ya da “Grinin 50 Tonu” gibi filmlerle öğrenen gençlik, şiddetin cinselliğin bir parçası olduğunu sanıyor. 
Ve bunun ergen cinselliğine verdiği zarar gerçekten çok büyük.
Bu durumda gençleri bu tip yayınlar ve filmlerle baş başa bırakmak yerine okullarda ve ailede cinsel eğitim vermenin faydaları öne çıkarılmalı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Romeo ve Juliet 30 Nisan 2024 | 34 Okunma Ege’nin iki yakasını birleştiren oyun 25 Nisan 2024 | 161 Okunma Adana’da Portakal Çiçeği açtı 23 Nisan 2024 | 61 Okunma Bodrum’da vize paniği 18 Nisan 2024 | 282 Okunma Kotum ol sarıl bana! 16 Nisan 2024 | 186 Okunma