Ömer Üründül Sabah Gazetesi

Eskişehir-Göztepe maçı ısrarla oynatılırsa... Olacağı budur

Ülkemizde herkesin hem fikir olduğu gibi, spor müsabakaları bir oyun olarak kabul edilmiyor. Yıllardır kronikleşmiş sporda şiddet için yeri geldikçe görüşlerimi açıkladım. "Suç işleyen...

08 Ağustos 2017 | 202 okunma

Ülkemizde herkesin hem fikir olduğu gibi, spor müsabakaları bir oyun olarak kabul edilmiyor. Yıllardır kronikleşmiş sporda şiddet için yeri geldikçe görüşlerimi açıkladım. "Suç işleyen kişiler, yasalar çerçevesinde en ağır cezalara çarptırılmalı. Bilhassa kritik maçlarda statlarda polisiye tedbirler üst düzeyde olmalı. Futbol Federasyonu da en ağır disiplin cezalarını vermekten kaçınmamalı."
Federasyonun vereceği cezalar çok caydırıcı olmalı. Dikkat edersek ülkemizdeki Avrupa Kupası maçlarında hiç olaylara rastlamıyoruz. Çünkü herkes biliyor ki UEFA yaptırımları çok ağır.
Başakşehir-Konyaspor kupa finalinden sonra Konya seyircisi sahaya girdi. Başakşehir'in taraftarı olmadığından olay ucuz atlatıldı. Verilen ceza sadece bir maç! Eskişehir- Göztepe play-off finalinde tam tabiriyle bir rezalet yaşandı. Bir felaket yaşanmaması mucizeydi. Dünyanın her yerinde bu tip bir maç tatil edilirdi. İki takıma da tarihi cezalar verilirdi. Ama maç oynatıldı. Ve de komik bir ceza: iki takıma da 2'şer maç seyircisiz!

SPOR BAKANI DA DEVREDE...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Her takıma bir Torreira lazım! 06 Mayıs 2024 | 371 Okunma Yok böyle planlama! 28 Nisan 2024 | 170 Okunma Ağır çekim film gibi hücum ediyor 23 Nisan 2024 | 3.039 Okunma Ofansif yükü Barış Alper taşıyor 22 Nisan 2024 | 207 Okunma Kartal’ın değişiklikleri gereksizdi 19 Nisan 2024 | 860 Okunma