Okan Müderrisoğlu Sabah Gazetesi

Yeni Türkiye reformları mı? Yeni siyasi oluşumlar mı?

Sonbaharla birlikte, ertelenmiş gündemin yoğunluğu bizleri bekliyor. Bilhassa politik sahada... Siyasi dinamiklerin, ekonomiye dair algı ve güven endeksi ile mutlak bağı yakında bir sınamaya daha tabi tutulacak gibi.

13 Ağustos 2019 | 252 okunma

Esasen MHP'de pilot proje olarak denenen siyaseti dizayn planı, İYİ Parti'nin siyasi merkeze oturmak bir yana, patinaj yapması ile sonuçlandı.
Derken, ittifak modelleri üzerinden, görünür işbirliklerinin içine gizlenen hesaplarla İstanbul seçimi ile bir siyasi tatbikat sahneye konuldu. Ve bu ölçekte ilk meyvelerini verdi!
Şimdi, büyük resim AK Parti bünyesine ve tabanına yönelik siyasi mühendislikle çizilmeye çalışılıyor. AK Parti, dışarıdan gelen çok farklı karakterdeki meydan okumalara, milletle bütünleşerek karşı koymayı başardı. Darbe planlamaları, parti kapatma hamleleri, sokak hareketleri, yargı eliyle iktidarı devirme oyunları, bölgesel etnik kalkışmalar, ekonomiye yönelik saldırılar ve 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne kadar denenmedik yöntem kalmadı. Ve bunların hepsinin üstesinden gelindi.
Lakin bu kez AK Parti, içeriden hareketlendirilen oluşumlar nedeniyle oldukça özellikli sınava hazırlanıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
MHP ile konuşmak... 02 Mayıs 2024 | 18 Okunma İstihdam ve rekabet gücü için ortaklık 30 Nisan 2024 | 1.343 Okunma İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 653 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 111 Okunma Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 333 Okunma