Okan Müderrisoğlu Sabah Gazetesi

Seçim dinamikleri ve seçim dinamitleri!

Siyasi gündem ne kadar ağır olursa olsun... Siyasete etki eden kayıt dışı unsurlar ne kadar harekete geçerse geçsin... Siyasi rekabete ne kadar asimetrik müdahale yapılırsa yapılsın... Türk milletinin feraseti ve...

24 Aralık 2022 | 230 okunma

Siyasi gündem ne kadar ağır olursa olsun... Siyasete etki eden kayıt dışı unsurlar ne kadar harekete geçerse geçsin... Siyasi rekabete ne kadar asimetrik müdahale yapılırsa yapılsın...
Türk milletinin feraseti ve Türkiye tecrübesi, 2023 yılındaki seçimlerin sağlıklı ve güvenilir biçimde neticelenmesinin teminatıdır.
Kabul... Meclis'teki manzaraya, ağır ifadelere, ithamlara bakınca... İnsan, her şeyi milletten beklemenin haksızlık olduğu hissine de kapılmıyor değil.
Ama yine de... Hatta yıpratılmışlığına rağmen... Ülkemizin "kurumları" ve "milli sağduyu" gerek sistemik gerekse güncel risklere karşı sigorta vazifesi görmeyi sürdürüyor.
Bir önceki yazımda, seçim takvimi resmen ilan edilmediği halde aktive olan "unsurlara" işaret etmiş, süreç yönetiminde "güven" ve "güvenilirlik" boyutlarına dikkat çekmiştim.
Bugün; farklı kaynaklardan, farklı kanallardan ve farklı başlıklardan bir dizi karşı atakla karşı karşıya olduğumuz yani bizi, bize bırakmayacakları neredeyse kesinleşmiş durumda.
Üstelik olağan şüphelilerin...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 11 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 109 Okunma Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 324 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 214 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma