Okan Müderrisoğlu Sabah Gazetesi

Erdoğan ve Türkiye karşıtı yabancı yayınların ortakları!

2023 seçimlerinin en dikkat çekici yönlerinden birini, "Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar mühimdir" anlayışına sahip yabancı aktörlerin operasyonel faaliyetleri oluşturacak. Denilebilir ki... "Bu iddia, klişeden...

21 Ocak 2023 | 177 okunma
2023 seçimlerinin en dikkat çekici yönlerinden birini, "Türkiye, Türklere bırakılmayacak kadar mühimdir" anlayışına sahip yabancı aktörlerin operasyonel faaliyetleri oluşturacak.
Denilebilir ki...
"Bu iddia, klişeden ibarettir. Her seçim öncesinde konuşulur!"
Bir defa tespitin klişeleşmiş olması, onun değerini azaltmaz. Aksine, mücadelenin bitip tükenmek bilmediğini gösterir. "Türkiye'nin seçimi", elbette dünyanın ilgisini çekecektir. Lakin seçim sürecini ilgiyle takip etmek ile seçmenleri manipüle etmek arasında büyük fark vardır!
Üstelik...
Bu kez yöntem değişikliği, daha doğrusu "hibrit araçların kullanımı" ile karşı karşıyayız.
Nedir o?
Eskiden, müttefik dediğimiz ülkelerin siyasal figürleri Türkiye ve liderliği hakkında tek taraflı ve sinir uçlarına dokunan değerlendirmeleri açıktan yapar, hatta bundan çekinmezlerdi.
Onlara, içerideki muhalif gruplar ve siyasi parti sözcüleri de eşlik eder, algı operasyonu faaliyeti hızlandırılırdı.
Bu...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstihdam ve rekabet gücü için ortaklık 30 Nisan 2024 | 1.343 Okunma İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 653 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 111 Okunma Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 333 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 216 Okunma