Okan Müderrisoğlu Sabah Gazetesi

Aday projesi ile proje aday farkı!

AK Parti-MHP ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, -hamurunda HDP katkılı- CHP-İYİ Parti ittifakının adayı Ekrem İmamoğlu ile "seçim münazarasına varım" demesi, Türk demokrasi ve siyasi tarihine geçecek bir karar oldu...

04 Haziran 2019 | 1.579 okunma

İki adayın da "aracıyı ve algı yönetimini aşarak" seçmen karşısına çıkacak olması hem ezberleri bozacak hem de bu tarz buluşmaların gelenekselleşmesine öncülük edecek.
Kuşkusuz, başkanlık tartışmasının yapılabilirliği, belli koşulların yerine gelmesine bağlı. Nitekim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasında kurulan ilk temasın, bayram sonrası detaylı görüşmeye dönüşmesi bekleniyor.
Programın formatı, yani seçilecek yayın platformu, mekan, sorular, süre, moderatör belli bir uzlaşmayı gerektirecek.
Halihazırda, tüm TV kanallarına ve sosyal medya erişimine açık ortak bir yayın üzerinde çalışma yapılıyor. ABD Başkan adaylarının televizyon performansında olduğu gibi, her iki adaya da aynı soruların sorulması, eşit süre verilmesi, adil bir yayın için üzerinde mutabakata varılan gazeteci/televizyoncuların belirlenmesi gibi ayrıntılar da düşünülüyor.

***

Tabii bu tür yayınların, seçmen açısından belirleyici yönlerini göz önünde bulundurmakta fayda var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstihdam ve rekabet gücü için ortaklık 30 Nisan 2024 | 1.310 Okunma İYİ Parti... Acil yoğun bakım! 28 Nisan 2024 | 652 Okunma Siyasi mahalleler hareketli 27 Nisan 2024 | 109 Okunma Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 331 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 216 Okunma