Öcal Uluç Türkiye Gazetesi

Tam bir sihirbazlık!..

Şaşkınım, hem de nasıl!.. Kim derdi ki; “Galatasaray, birkaç günde ‘o hâlden bu hâle gelecek’ ve camiasına, taraftarına, rakiplerine ‘Vay canına, hedef büyüdü; UEFA...

02 Şubat 2019 | 112 okunma

Şaşkınım, hem de nasıl!.. Kim derdi ki; “Galatasaray, birkaç günde ‘o hâlden bu hâle gelecek’ ve camiasına, taraftarına, rakiplerine ‘Vay canına, hedef büyüdü; UEFA Kupası” dedirtecek!..
Ortada “normal” değil, tam bir “sihirbazlık senaryosu” var; hem de Galatasaray camiasının, taraftarının değil, bütün bir futbol camiamızın “normali bile beklemediği” bir yönetim tarafından gerçekleştirilen bir “sihirbazlık” senaryosu!..
Ben “gönderileni, getirileni” isim isim ,bedel bedel yazmayacağım, zaten günlerdir spor sayfalarında spor ekranlarında 7-24 okuyor, görüyor, dinliyoruz!..
Bakınız, “Gomis’in satılmasıyla başlayan süreç” bugün, “böylesine bir takımın kurulması” ile noktalandı, hem de “UEFA’nın sınırlamasını ihlâl etmeden!..”
İşte, “transferin mali sihirbazlığı” burada; “gönderilenlerle, gelenlerin tartıldığı terazinin ‘gelenlerin kefesi’ çok ama çok ağır basıyorsa”, işte “transferin takım eksiği, futbolcu seçimi sihirbazlığı” da orada!..  
Bir süreden beri, bizler, spor gazetecileri, futbol yorumcuları, Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimini eleştiriyor, dahası “çok ağır eleştiriyorduk”; dahası Galatasaray camiası, taraftarı da “öyle” yapıyordu ve de “kişiselliğe dökülmeyen” eleştirilerin çoğu da haklıydı.
Ne var ki, şimdi “Sezar’ın hakkını Sezar’a vermek” ve “çok ağır eleştirilerimizdeki ‘çok’ kelimesi için, onlardan özür dilemek” gerek; ben “kendi adıma” diliyorum!..
Elbette, “bu sihirbazlıkta” teknik direktör Fatih Terim’in de payı var; Galatasaray’ın “futbolcu seçen” ekibinin de…
Artık, Fatih Hoca ve ekibinin gizli / açık “santrfor yok, golcü yok, güvenilen stoper yok” yakınmalarını yok edecek bir kadro oluşturuldu; hatta çok yorumcumuza göre, “ilk 11’de de, yedek kulübesinde de Başakşehirlileri bile kıskandıracak” bir tabloya imza atıldı.
“Fazlası var, eksiği yok” bir kadro; daha “sakat olan” Emre gibi bir Türk yıldızı da, yakında takıma dönecek!..
Bu tablo, Süper Lig’deki şampiyonluk yarışın...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma