Nuh Albayrak Star Gazetesi

Amerika gezisi, Barış Pınarı Harekâtının devamıdır

Muhaliflerin “Gitme” tempolarına rağmen, sağduyu ile hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD davetini kabul ettiğini açıkladı.  Doğrusu da buydu. Milletini seven yöneticiler nefsini değil, millî...

08 Kasım 2019 | 67 okunma

Muhaliflerin “Gitme” tempolarına rağmen, sağduyu ile hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD davetini kabul ettiğini açıkladı. 

Doğrusu da buydu. Milletini seven yöneticiler nefsini değil, millî menfaatleri önceler. 

Sayın Erdoğan meseleye sathî yaklaşarak, “Gitmiyorum” deseydi Kılıçdaroğlu gibi müzmin muhaliflerinden takdir alabilir, çoğumuzun yüreği soğuyabilirdi. Ama ABD ile ilişkilerimiz kopma noktasına gelir ve bundan da Türkiye zarar görürdü. 

Devletlerarası ilişkilerde en olumsuz noktada bile diplomasinin sürdürülmesi esastır. İçimizdeki uyanıklar bu ilkeyi, eli kanlı Esad için bile çalıştırmak istemiyor mu? 

Bunun ötesinde, bu dönemdeki liderler diplomasisinde Türkiye açık ara avantajlıdır. Çünkü Erdoğ

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu: 27 Mayıs'ı yapanlar bugün utanıyor! Ya yaptıranlar? 27 Mayıs 2023 | 515 Okunma Dikkat… Bu bir “veda” seçimidir… Herkes “vefa” borcunu ödemelidir! 26 Mayıs 2023 | 1.393 Okunma O gece Erdoğan kazansaydı Türkiye'yi “Gezi”ye çıkaracaklardı! 19 Mayıs 2023 | 1.759 Okunma Demokrasi mi, kasetli diktatörlük mü? 12 Mayıs 2023 | 514 Okunma Çağlayangil, Kılıçdaroğlu'na Dersim hakkında ne anlattı? 03 Mayıs 2023 | 1.784 Okunma