Nilgün Cerrahoğlu Cumhuriyet Gazetesi

ABD ‘büyük Türkiye’ mi oluyor?

Bizim sosyal medyada gırgır diz boyu: “Biz küçük Amerika olacakken, ABD büyük Türkiye oluyor” diyen çok.  ABD’nin “büyük Türkiye” olup olmayacağını...

26 Şubat 2017 | 527 okunma

Bizim sosyal medyada gırgır diz boyu: “Biz küçük Amerika olacakken, ABD büyük Türkiye oluyor” diyen çok. 
ABD’nin “büyük Türkiye” olup olmayacağını yaşayarak göreceğiz. ABD de gerçi “ileri demokrasi”ye doğru hamleler yapıyor. Ama bu şanlı şahlanışa gelen tepkiler, bizdeki yerel tepkilere(!) hiç benzemiyor. 
Trump Beyaz Saray’a gireli bir ay oldu. Kadın düşman emlak kralının Beyaz Saray’a yerleşmesiyle hemen kadınlar, ’70’leri aratmayan bir isyanla sokaklara döküldü. 
Ardından ABD anayasasını ihlal eden ırkçı “Müslüman yasağı”na karşı yargıçlar harekete geçti. Bu yasağı uygulatmadılar. 
8 Kasım seçimlerinde kendisini desteklemedikleri için Başkan’ın kinlendiği ve hedef tahtasına oturttuğu medya, Trump’ın Beyaz Saray’da daha 3. haftası dolmadan, ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in başını aldı. 
Bununla kalmadı… “Dediğim dedik, çaldığım düdük” havasında oval ofise geçen Obama’nın halefi, çalışma bakanlığına getirmeyi planladığı Andrew Puzder”i de, basının diline doladığı skandallar nedeniyle bu göreve getiremedi.
Trump’a verilen boy ölçüsü nedeniyle Beyaz Saray’ın adı rekor zamanlamayla “kaos saray”a çıktı!

Yalakalığı görev bilmiyorlar 
Bu gelişmeler nedeniyle ABD Başkanı her geçen gün basına biraz daha bileniyor. 
Başkanlığa çıktığı ilk günkü yemin törenini izlemeye gelen kalabalıkların medya tarafından kasıtlı olarak “küçük gösterildiği” suçlamasıyla gazeteci milletine nefret kusan Trump, bir ay gibi kısa bir sürede basını “halk düşmanı” ilan etti. En son önceki gün Beyaz Saray’ın basın toplantısından muhalif saydığı basın mensuplarını kovdu. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nefret cini şişeden çıkınca 19 Mayıs 2024 | 77 Okunma Boş koltuk 05 Mayıs 2024 | 301 Okunma Yurttaşlara mektup 28 Nisan 2024 | 71 Okunma 1921 Anayasası mı dediniz? 21 Nisan 2024 | 186 Okunma Kılıçdaroğlu vakası 14 Nisan 2024 | 565 Okunma