Nihat Hatipoğlu Sabah Gazetesi

Üç Aylar’dayız

Özel günlerdeyiz. Üç Aylar'a girdik. Dün gece Regaip Kandili'ydi. Kandili huşu içinde kutladık. Bu Üç Aylar'ın ilki recep ayıdır. Bu aya 'esabb' ayı da denmiş. Çünkü bu ay tövbe edenlere rahmetin...

24 Nisan 2015 | 154 okunma

Özel günlerdeyiz. Üç Aylar'a girdik. Dün gece Regaip Kandili'ydi. Kandili huşu içinde kutladık.
Bu Üç Aylar'ın ilki recep ayıdır. Bu aya 'esabb' ayı da denmiş. Çünkü bu ay tövbe edenlere rahmetin yağdığına inanılır. Nur ve bereket yağan bir ay.
Hz. Peygamber (s.a.v) dualarının kabul edileceği zamanları sayarken recep ayını da sayar. İlk cuma gecesini ihya edenler kabir azabından uzak tutulacağını belirtir.
Bu nedenle de recep ayı girdiğinde şöyle dua ederdi: "Allah'ım bize recep ve şaban ayını mübarek eyle ve bizi ramazana ulaştır. Çünkü recep ve şaban ayları, ramazana ön hazırlık gibidir."
Bu nedenle de ramazan ayındaki zor oruç günlerine, recep ve şabanda zaman zaman oruç tutup hazırlanırdı.
Bu ayda yapılan dualardan birisi de şudur:
"Allah'ım mağfiret et, bağışla, merhamet et. Sen benim işlediğim günahlarımı bilirsin. Bildiğin günahlarımı affet. Sen şeref ve şanı yüksek, keremi bol olansın.
Bu aylarda bol bol tövbe edip rabbimize sığınalım. Allah'ın bağış ve rahmetinin günahlarımızdan daha çok olduğunu unutmayalım. Üç Aylar'ımız kutlu olsun.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mekke’den izlenimler 05 Aralık 2025 | 112 Okunma Kuran’dan sonra dayanağımız: Hadisler 28 Kasım 2025 | 104 Okunma Hayatımızı gözden geçirelim 21 Kasım 2025 | 67 Okunma Sosyal medyada organize İslam düşmanlığı 14 Kasım 2025 | 121 Okunma Kuran’da Resulullah Efendimizin yetkinliği 07 Kasım 2025 | 57 Okunma