Nihat Hatipoğlu Sabah Gazetesi

Şimdi yaraları sarma zamanı

Hepimizin yüreği yanık. İçimiz eziliyor, uyuyamıyoruz, çok üzgünüz. Çağımızın en büyük felaketlerinden biriyle sarsıldık. Deprem gecenin sabaha yakın saatlerinde ülkemizi vurdu....

10 Şubat 2023 | 1.257 okunma

Hepimizin yüreği yanık. İçimiz eziliyor, uyuyamıyoruz, çok üzgünüz. Çağımızın en büyük felaketlerinden biriyle sarsıldık. Deprem gecenin sabaha yakın saatlerinde ülkemizi vurdu. Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Adana, Kilis gibi 10 ilimizi etkileyen deprem son derece büyük bir alana yayıldı. Bu elbette ki büyük bir felaket. Deprem uzmanları da bunu ifade ediyorlar.
Felaket ansızın geliyor. Bu zamana kadarki depremler genelde bir ili ve ilçelerini etkiliyordu. Müdahale de hemen yapılabiliyordu. Ama şimdiki manzara farklı. Tam 10 ilde felaket oluştu. Depremin hemen akabinde gerek devlet yetkilileri gerekse vatandaşlarımız ellerinden geleni yapmak için harekete geçtiler. İnsanımız yardımlaşma konusunda hakikaten göz yaşarttı. Alan çok geniş. Bunu unutmamak lazım.
Depremde binalar çok önemli. Sağlam bina yıkılmıyor. Çatlıyor, sarsılıyor belki ama ölüm pek olmayabiliyor. Bu felaket bütün bunları bir daha hatırlattı. Elbette konunun uzmanları ileride bütün bunları değerlendirecek.

Kenetlenme günleri
Bugünler bazı kötü niyetli insanların vaziyet aldıkları günlerdendir. Pusuda bekleyen hayli...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ehl-i sünnet inancı nedir? 17 Mayıs 2024 | 205 Okunma Dua doğru ama ağız yanlış 10 Mayıs 2024 | 140 Okunma En büyük zikir Allah’ı anmaktır 03 Mayıs 2024 | 81 Okunma Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 117 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 46 Okunma