Nihat Hatipoğlu Sabah Gazetesi

En büyük zikir Allah’ı anmaktır

Yüce Rabbimizi isimleriyle anmak en büyük zikir ve en büyük dua kabul edilmiştir. Rabbimiz bize dua etmemizi emrederken kendi isimleriyle dua etmemizi emreder. Ayet-i kerime bu hususta şöyle buyuruyor: "En güzel isimler Allah'ındır. Bu...

03 Mayıs 2024 | 0 okunma

Yüce Rabbimizi isimleriyle anmak en büyük zikir ve en büyük dua kabul edilmiştir. Rabbimiz bize dua etmemizi emrederken kendi isimleriyle dua etmemizi emreder. Ayet-i kerime bu hususta şöyle buyuruyor: "En güzel isimler Allah'ındır. Bu güzel isimlerle O'na dua ediniz." (Araf, 180).
Bir hadiste de Hz. Peygamber bu ayete işaret ederek şöyle buyurur: "Allah'ın yüzden bir eksik -yani 99- ismi vardır. Kim bu isimleri öğrenip gereğiyle amel ederek sayarsa cennete girer." (Buhari, Şürut, 18).

SADECE O'NA KULLUK EDİLİR
Allah'ı duayla anmak O'na kulluğu devam ettirmektir. Sadece O'na kulluk ve sadece O'na ibadet edilir (Fatiha). Zira Allah kullukta, ibadette, yönelişte kendine ortak kabul etmez. Allah yerine konulan her ortak puttur ve şirktir.
Kur'an-ı Kerim, yüce Allah'ın isimleri hususunda bir sayı belirtmez. Ancak birçok ayetin sonunda isim ve...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ehl-i sünnet inancı nedir? 17 Mayıs 2024 | 204 Okunma Dua doğru ama ağız yanlış 10 Mayıs 2024 | 140 Okunma En büyük zikir Allah’ı anmaktır 03 Mayıs 2024 | 81 Okunma Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 117 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 45 Okunma