Nihat Hatipoğlu Sabah Gazetesi

Dua doğru ama ağız yanlış

Denir ki, iman edenler Hz. İsa'ya gittiler. Şöyle dediler: "Ey Allah'ın Peygamberi! Dua ettiğinizde hastalar iyileşiyor. Sıkıntıları gidiyor. Bize de şu duaları öğretin. Öğretin ki biz sürekli sana gelip de dua...

10 Mayıs 2024 | 0 okunma

Denir ki, iman edenler Hz. İsa'ya gittiler. Şöyle dediler: "Ey Allah'ın Peygamberi! Dua ettiğinizde hastalar iyileşiyor. Sıkıntıları gidiyor. Bize de şu duaları öğretin. Öğretin ki biz sürekli sana gelip de dua istemeyelim. O duayı biz de okuyalım."
Hz. İsa bu istek ve ısrar üzerine hastaların şifası için yaptığı duaları bu kişilere öğretti. Adamlar çekip gittiler. Lakin kısa bir müddet sonra geri dönüp şöyle dediler: "Ey Allah'ın Peygamberi! Biz sizden öğrendiğimiz duaları yaptık. Ama hastalarımız bir türlü şifa bulmadılar. Acaba bize yanlış dua mı öğrettiniz? Veya yaptığımız dualarda eksik mi vardı?"

GÜNAHSIZ AĞIZ LAZIM
Hz. İsa dedi ki: "Okuyun bakalım öğrettiğim duaları." Adamlar okudular. Dualar doğruydu. Bunun üzerine Hz. İsa şöyle dedi: "Dualar doğru ama ağız yanlış. Ağız aynı ağız değil. Benim ağzımla olmadığı müddetçe o dualar kabul olmaz."
Temiz ağız, ürperen yürek olmadıkça yapılan dua da, niyaz da makbul değildir. Duanın nefsani bulutları dağıtması lazım.

'HELAL LOKMA YE EY SAD'
Sad b. Ebu Vakkas bir gün Hz. Peygamber'e şöyle dedi: "Allah'ın Peygamberi! Bana dua edin de Allah yaptığım bütün...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ehl-i sünnet inancı nedir? 17 Mayıs 2024 | 204 Okunma Dua doğru ama ağız yanlış 10 Mayıs 2024 | 140 Okunma En büyük zikir Allah’ı anmaktır 03 Mayıs 2024 | 81 Okunma Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 117 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 45 Okunma