Nihat Hatipoğlu Sabah Gazetesi

Annelerin duası, şer rüzgârlarını dağıtır

Umreye giden uçakta yolcularla beraberim. Yüzlerine bakıyorum. Tam bir teslimiyet, ruhaniyet ve samimiyet var. Tarifsiz bir heyecanla dolular. Kimisi Mushaf açmış bildiği sureleri okuyor. Kimisi birkaç saat sonra tavaf edeceği Kâbe'nin...

30 Aralık 2022 | 85 okunma

Umreye giden uçakta yolcularla beraberim. Yüzlerine bakıyorum. Tam bir teslimiyet, ruhaniyet ve samimiyet var. Tarifsiz bir heyecanla dolular. Kimisi Mushaf açmış bildiği sureleri okuyor. Kimisi birkaç saat sonra tavaf edeceği Kâbe'nin heyecanına dalmış, tatlı bir hülyaya kapılmış.
Kiminin elinde tespih Allah'ı anıyor. Kimi gönlüne dokunmuş ilahiyi terennüm ediyor. Hepsi ama hepsi memnun, mesut, engin ve sessiz. Hiçbiri diğerinin ne giydiğine, fistanının nakışına, endamına bakmıyor. Veya dedikodusunu yapmıyor. Haset yok. Suizan yok.
Kısacası şeytan yok. Umreye niyetlenince şeytanları kovmuş gibiler.
Kanaatim pekişti. Kadınlarımız, erkeklerden daha dindar, daha hassaslar. Allah bilir elbette ama cennete sanki daha yakınlar.

ÇINAR GİBİ HEYBETLİLER
Sanki erkeklerimizin bir kısmı, latifeyle kabul edin hanımlarının af kontenjanına güveniyor....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bizi aldatan bizden değildir 26 Nisan 2024 | 115 Okunma Sosyal medya kirliliğine dikkat! 19 Nisan 2024 | 42 Okunma Ramazan sonrası yapmamız gerekenler 12 Nisan 2024 | 36 Okunma İdeal Müslüman nasıl olmalı? 09 Nisan 2024 | 80 Okunma Mazlumun sahibi Allah’tır 08 Nisan 2024 | 43 Okunma