Nihal Bengisu Karaca Habertürk Gazetesi

İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı

Habertürk Gazetesi Yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın bugünkü (17.01.2022)'' İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı '' başlıklı yazısı.

17 Ocak 2023 | 2.534 okunma

İsmail Saymaz dün "Ekrem İmamoğlu'dan Kılıçdaroğlu'na seçim kampanyası brifingi" başlığıyla pek çok kişiye enteresan gelebilecek bir bilgi paylaştı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dudullu-Bostancı metrosunun açılışını yaptıkları 6 Ocak gününün akşamında bir otelde gözlerden ırak bir toplantı yaptıklarını bu toplantıda önce İstanbul'da son yerel seçimdeki kampanya modelinin CHP'lilere anlatıldığını, daha sonra İmamoğlu'nun bir sunum yaptığını yazdı Saymaz. İmamoğlu, sunumda, "Sayın genel başkanım, cumhurbaşkanı adayı olmanız halinde yürütmeniz gereken kampanya böyle olmalı" diyerek önerdikleri modeli anlatıyor.

Saymaz’ın yazısını okuyunca bir buçuk ay kadar önce Habertürk TV’de Kürşad Oğuz ve Serap Belet’in programında aktardığım bir bilgiyi yeniden hatırlatma gereği duydum. O yayında İBB bünyesinde İmamoğlu ile CHP Genel merkezi arasında köprü kurmak, bir nevi "yanlış anlaşılmaları gidermek", iletişim sorunlarını çözmek için bir "masa" kurulduğunu aktarmıştım.

Ama ondan daha önce, 30 Kasım 2022 tarihli bir yazımda Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında sağlıklı bir iletişim kanalı olmamasının sadece CHP’yi değil, -CHP altılı masanın en büyük aktörü olduğu için- altılı masayı, yaklaşan seçimlerin akıbetini ve aslında genel olarak Türkiye’yi etkilediğini belirtmiş, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun karşılıklı beklentileriyle ilgili "rıza üretimi" meselesinin yürüyeceği hattı tarif etmeye çalışmıştım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millet İttifakı'na kayyum mu atandı? 24 Mayıs 2023 | 285 Okunma 2019'da AK Parti'nin yaptığı hatayı şimdi CHP yapıyor 19 Mayıs 2023 | 321 Okunma İktidar ilk turun galibi oldu, muhalefetin gardı düştü 16 Mayıs 2023 | 1.128 Okunma "Ne işin var orada?" sultası 08 Mayıs 2023 | 569 Okunma Cevabını arayan sorular 28 Nisan 2023 | 125 Okunma