Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

Soykırımcı İsrail ve ABD’den tarihin en kanlı, en çirkin, en kısa ömürlü yalanı

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Soykırımcı İsrail ve ABD’den tarihin en kanlı, en çirkin, en kısa ömürlü yalanı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

20 Ekim 2023 | 1.434 okunma

Amerika Birleşik Devletleri eski Dışişleri Bakanı Colin Powell, 5 Şubat 2003’te BM Güvenlik Konseyi’nde, Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğu yalanını söyleyerek Irak’ın işgalinin zeminini hazırlamıştı.

Bu yalanla Irak işgal edildi; yüzbinlerce insan hayatını, milyonlarca insan evini kaybetti. Irak’ın varlıkları çalındı, ABD’liler Iraklıları işkence ile öldürdü, Saddam Hüseyin de asıldı. Powell, 2005’de ABC televizyonuna verdiği röportajda, kimyasal silah iddiasının yalan olduğunu itiraf ederek, iki yıl önce BM’de yaptığı konuşma için “Kariyerimde utanç duyduğum kara bir leke” dedi.

Powell’in konuşmasına dayanak olan yalanların sahibi Iraklı Refid Ahmed Elvan el Cenabi de, Powell’ın o konuşmayı yaparken iddiaların yalan olduğunu bildiğini açıkladı.

YALANLARLA İŞGAL PLANI

ABD’nin, Irak’ta “kimyasal silah” yalanı ile başlayan Ortadoğu’yu işgal planı, Suriye’de “DEAŞ ile mücadele” yalanı ile devam ediyor. Bu kez kullandığı yalan ise “DEAŞ ile mücadele”.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhur İttifakı’na Nurcu-Okuyucu Emniyet-Yargı darbesinin adı “Temiz Eller operasyonu” 13 Mayıs 2024 | 6.099 Okunma FETÖ’cüleri çıldırtan Casusluk Yasası 10 Mayıs 2024 | 1.938 Okunma Kürt katili PKK’nın ‘siyasi tetikçisi’ Bakırhan’ın kayyum üzerinden kaos planı 08 Mayıs 2024 | 2.324 Okunma Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda 06 Mayıs 2024 | 1.849 Okunma ‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 6.190 Okunma