Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

PKK’ya Pençe-Kilit, CHP’ye ayar operasyonu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener’in bugünkü (20.04.2022)''PKK’ya Pençe-Kilit, CHP’ye ayar operasyonu’’ başlıklı yazısı.

20 Nisan 2022 | 3.601 okunma

Yazık, çok yazık!

Kemal Kılıçdaroğlu ve adamları, 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ni ne hallere düşürdü. “Atatürk’ün partisi” demiyorum, “Kılıçdaroğlu CHP’si”nden söz ediyorum.

Artık PKK’nın siyasi şubesi HDP’liler herkesin önünde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na açıktan ayar verebiliyor.

İLK AYAR TEZKERELERDE

CHP, ilk ayarı geçen yıl ekimde Irak ve Suriye’de DEAŞ ve PKK terör örgütleriyle mücadele hakkındaki tezkere oylaması öncesi yemişti. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, “Yeni bir yürüyüş konusunda tezkereler ilk önemli imtihan olacaktır. İnanıyorum ki muhalefet partileri, özellikle ana muhalefet partisi tezkere konusunda geçmişten farklı bir tutumu gündemine alacaktır, almalıdır” demişti. HDP milletvekili İmam Taşçıer de Twitter’dan, “CHP tezkereye evet diyecekse hiçbir Kürt AKP’den daha iyidir diye oy vermez, vermemeli” diye tehdit etti.

EVET’ OYU VERDİĞİ  TEZKEREYE ‘HAYIR’ DEDİ

Ve Kılıçdaroğlu CHP’si, PKK’nın sözcüsü HDP’nin dediğini yaptı. Sadece iki yıl önce 7 Ekim 2020’de “Evet” oyu verdiği Irak ve Suriye’de terörle mücadele için gerekli tezkereye, 26 Ekim 2021’de HDP’lilerle birlikte “Hayır” oyu verdi. Kılıçdaroğlu’nun gerekçesi gülünçtü: “Bu tezkerede ayrıca, yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması, Cumhurbaşkanı’nın belirleyeceği esaslara göre kullanılması yazıyor. Ne demek yabancı kuvvetler Türkiye’de bulunacak? Yabancı güçler kim?” dedi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 667 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.827 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.397 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.444 Okunma Marketlerde gıdada fahiş fiyata yasal önlem şart 19 Nisan 2024 | 740 Okunma