Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

Gazeteciliğimde de bir ilk: ‘Müvekkilim dünyaya döndüğünde talebinizi iletirim’

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Gazeteciliğimde de bir ilk: ‘Müvekkilim dünyaya döndüğünde talebinizi iletirim’' başlıklı yazısını kaleme aldı.

24 Ocak 2024 | 890 okunma

FETULLAHÇI Terör Örgütü’nün, 400 dolayında pilot ve personeli “disiplin kurulu kararı” adı altında kurduğu kumpasla Hava Kuvvetleri’nden atıp mesleki hayatlarını kararttığı kişilerden birinin de uzaya giden ilk astronotumuz Alper Gezeravcı olduğu ortaya çıktı.

Son yazımda konunun detaylarını yazmıştım. Bugün ise araştırma yaparken benim için de bir ilk olan ve beni gülümseten cevabı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hava Kuvvetleri’ndeki FETÖ’cülerin 2011’de sahte ihbarla “disiplin kurulu kararı” ile resen emekliye ayırdığı Gezeravcı, 2012’de ayrıldığı görevine çetin bir hukuki mücadele sonucunda, 8 yıl sonra 2020’de geri dönebildi.

FETÖ’CÜLER İFTİRAYA BAŞLADI

O uzay görevine çıkarken, ona bu mağduriyeti yaşatan firari FETÖ’cüler kolları sıvadı ve yeni bir algı operasyonuna giriştiler. Başı da Gezeravcı’nın Hava Kuvvetleri’ne geri dönmek için başvurusunu reddeden Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin FETÖ’cü üyesi firari Cemil Çelik, firari FETÖ’cü Adem Yavuz Arslan, mahrem imamlık da yapan firari Tarık Toros gibi isimler çekti. Gezeravcı uzayda Türkiye’yi temsil edip araştırmalar yaparken hakkını savunmak biz dünyada olanlara düştü.

Alper Gezeravcı’nın uzaya gidişi bir ilk olarak tarihe geçerken ben de gazetecilik hayatımda da bir başka ilki yaşadım.

Avukatı Sayın İlter Aksoylu ile irtibata geçip Alper Gezeravcı’nın açtığı davalarla ilgili bilgi talebinde bulundum. Müvekkili Alper Gezeravcı’nın yaşadıkları ile ilgili olarak basına yansıyan olaylar hakkında kısaca sözlü açıklama yaparken, açtığı davalarla ilgili belge paylaşma talebimi ise kabul etmedi. Yazılı olarak gönderdiği mesajda şunları yazdı: “Maksadınız Alper Gezeravcı’ya karşı yürütülen kara propagandaya cevap vermek olsa da hatta bunu ben de istesem dahi Alper’in bilgisi ve rızası dışında kişisel verilerini, yargılama safahatını paylaşmam mümkün değil. Avukat olarak müvekkilimin iradesi olmadan onun bilgilerini kimseyle paylaşamam. Kendisi dünyaya dönsün talebinizi iletirim...”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhur İttifakı’na Nurcu-Okuyucu Emniyet-Yargı darbesinin adı “Temiz Eller operasyonu” 13 Mayıs 2024 | 6.175 Okunma FETÖ’cüleri çıldırtan Casusluk Yasası 10 Mayıs 2024 | 1.939 Okunma Kürt katili PKK’nın ‘siyasi tetikçisi’ Bakırhan’ın kayyum üzerinden kaos planı 08 Mayıs 2024 | 2.324 Okunma Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda 06 Mayıs 2024 | 1.849 Okunma ‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 6.190 Okunma