Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

Demokratik Hile Partisi (PKK/DHP)

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'Demokratik Hile Partisi (PKK/DHP)' başlılı yazısını kaleme aldı. PKK’nın siyasi kolu HDP, terör örgütüne yardım yataklık ve propagandasını yaptığı için Anayasa Mahkemesi tarafından verilecek olası bir kapatma kararına karşı 14 Mayıs seçimlerine YSP...

27 Eylül 2023 | 629 okunma

PKK’nın siyasi kolu HDP, terör örgütüne yardım yataklık ve propagandasını yaptığı için Anayasa Mahkemesi tarafından verilecek olası bir kapatma kararına karşı 14 Mayıs seçimlerine YSP (Yeşil Sol Parti) adıyla girdi. PKK/YSP, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 62 milletvekilliği kazandı.

PKK terör örgütü sözcülüğünü HDP’den devralan PKK/YSP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), önceki gün isim değişikliği kararı aldı. HDP’nin “Halkların Demokratik Partisi” olan adının ilk iki kelimesinin yerini değiştirerek DHP yani “Demokratik Halklar Partisi” olarak değiştirdi.

Böylece YSP de HDP gibi hukuka karşı hilekâr bir organizasyon olduğunu Türkiye ve dünyaya bir kez daha göstermiş oldu.

Anlayacağınız adı ne olursa olsun, yöneticileri kim olursa olsun karşımızda Anayasa’ya bağlı, hukuka uygun hareket eden bir siyasi parti yok, terör destekçisi hilekâr bir grup bir organizasyon var.

HÜLLE DEĞİL HİLE PARTİSİ

PKK’nin siyasi kolu HDP’nin, YSP adıyla seçime girmesi ve şimdi de adını DHP olarak değiştirmesinin, siyasi tarihimizde 1982-1995 arası uygulaması görülen “Hülle Partisi” ile ilgisi yok.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhur İttifakı’na Nurcu-Okuyucu Emniyet-Yargı darbesinin adı “Temiz Eller operasyonu” 13 Mayıs 2024 | 6.179 Okunma FETÖ’cüleri çıldırtan Casusluk Yasası 10 Mayıs 2024 | 1.939 Okunma Kürt katili PKK’nın ‘siyasi tetikçisi’ Bakırhan’ın kayyum üzerinden kaos planı 08 Mayıs 2024 | 2.324 Okunma Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda 06 Mayıs 2024 | 1.849 Okunma ‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 6.190 Okunma