Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

DEAŞ’ın kiliseye saldırısının şifreleri

Hürriyet yazarı Nedim Şener bu hafta 'DEAŞ’ın kiliseye saldırısının şifreleri' başlıklı yazısını kaleme aldı.

31 Ocak 2024 | 1.174 okunma

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, dış destekli terör örgütlerinin Türkiye’deki faaliyetleri konusundaki şu tespiti dikkate alınmadan pazar günü Sarıyer’de DEAŞ’ın düzenlediği saldırının şifrelerini çözmek zor:

“Ülkemizin yıllardır karşı karşıya kaldığı terör tehdidi, diğer pek çok ülkenin karşılaştığı tehdidin çok ötesindedir. Zira ülkemizi hedef alan PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP/C; farklı ideolojilere sahip olmakla birlikte, birbirleriyle etkileşim halindedir. Bu örgütler, yeri geldiğinde hedefleri doğrultusunda işbirliği de yapabilmektedirler. Terör örgütleri, üçüncü ülkelerden temin ettikleri lojistik, eğitim ve silah destekleriyle varlıklarını devam ettirmektedirler.”

ABD-İSRAİL-İRAN-AVRUPA

Bakan Fidan 16 Ocak 2024 günü TBMM’de yaptığı bu konuşmasında PKK terör örgütünü kullanan ABD, Rusya ve İran’ın adını verdi. Terör örgütlerini destekleyen “üçüncü ülkeler” diye ifade ettiği listeye Almanya, Fransa başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerini ve özellikle de İsrail’i eklemek gerekiyor.

Nitekim, İsrail istihbaratının Türkiye’de operasyon yapacağı bizzat gizli servis Şin Bet Başkanı Ronen Bar tarafından aralık ayı başında şöyle duyuruldu: “Kabine bize bir hedef belirledi. Sokak ağzıyla, Hamas’ı ortadan kaldırmayı. Bu bizim Münih’imiz. Bunu her yerde yapacağız. Gazze’de, Batı Şeria’da, Lübnan’da, Türkiye’de, Katar’da. Birkaç yıl alacak. Ama bunu yapmak için orada olacağız.”

MOSSAD OPERASYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in bunun bedelini ağır ödeyeceğini söylemesinden sonra Türkiye’de Mossad ajan hücresi çökertildi. Erdoğan, MİT’in 97’inci kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada İsrail ve Mossad’a şu cevabı verdi: “Daha dur bakalım bu, bu işin ilk adımı. Türkiye’yi tanıyacaksınız.”

Pazar günü Sarıyer’de gerçekleşen kilise saldırısın şifrelerini çözmek için Milli İstihbarat Teşkilatı’nın İstanbul Emniyeti ile yılbaşının hemen öncesinde 29 Aralık 2023’te DEAŞ’a karşı yaptığı operasyonu hatırlamamız gerekiyor. MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla Türkiye’deki sinagog ve kiliseler ile Irak Büyükelçiliği’ne saldırı hazırlığındaki 3’ü terör örgütü DEAŞ’ın sözde sorumlusu 32 şüpheli yakalandı.

DEAŞ-MOSSAD BAĞLANTISI

MİT ve Emniyet’in ortak operasyonunda; terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye yapılanması olan Selman-ı Faris Taburu’nun kurulduğu ve İstanbul’daki Yahudi ve Hıristiyan ibadethanelerine yönelik eylem gerçekleştirmek için keşif yaptıkları ve fotoğraflar çektikleri belirlendi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Koyun postuna girmiş çakallar: Mossad, Barzani ve PKK/SDG 05 Aralık 2025 | 1.891 Okunma Siyonist İsrail’in aparatı PKK, Öcalan adını kullanarak süreci sabote ediyor 03 Aralık 2025 | 941 Okunma PKK’dan ‘kazanda silahı ilk yakan’la süreci sabote etme girişimi 01 Aralık 2025 | 1.305 Okunma Suriye’de Türkiye ne diyorsa o... 28 Kasım 2025 | 1.925 Okunma MİT’in ‘casusluk uyarısı’ ve sahte profil operasyonu 26 Kasım 2025 | 1.830 Okunma