Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

Amerika’nın sosyal operasyon medyası

Amerika’daki tartışmalı başkanlık seçimleri her yönüyle ibretlik sonuçlar ortaya çıkardı. Dünyada “demokrasi” ve “özgürlük” kelimelerini en çok kullanan Amerika, Ortadoğu’dan Latin Amerika’ya kadar, özgürlük ve demokrasi götürme adı altında...

06 Kasım 2020 | 2.165 okunma

Amerika’daki tartışmalı başkanlık seçimleri her yönüyle ibretlik sonuçlar ortaya çıkardı.

Dünyada “demokrasi” ve “özgürlük” kelimelerini en çok kullanan Amerika, Ortadoğu’dan Latin Amerika’ya kadar, özgürlük ve demokrasi götürme adı altında işgal planlarını uygularken bu kavramların içini boşalttı. Tıpkı demokrasi ve hukuk deyip, terör örgütü PKK’yı desteklemesi Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Gülen dahil örgüt yöneticilerini topraklarında barındırması gibi.

Amerika, sadece demokrasi kavramının içini boşaltmakla kalmadı, şekil şartının ilk sırasında yer alan seçimleri de tartışmalı hale getirdi.

Şaibe olsa ne olur olmasa ne olur, Trump seçilse ne olur, Biden seçilse ne olur. Türkiye için, “ABD’nin müttefik görünümlü düşman olduğu” gerçeği karşısında hiçbir şey değişmez.

SEÇİMLERDE ŞAİBE ESKİ HİKÂYE

Ancak geçmişi bilenler için ABD’de seçimlerdeki şaibe tartışmaları yeni bir durum değil,

7 Kasım 2000 tarihinde yapılan seçimlerde, Cumhuriyetçi Parti’nin adayı George W. Bush, Demokrat Parti’nin adayı Al Gore ile başa baş yarışmıştı. Demokrat aday Al Gore yüzde 48.4, Cumhuriyetçi aday George W. Bush ise yüzde 47.9 oy aldı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.665 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 756 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.835 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.400 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.451 Okunma