Nedim Şener Hürriyet Gazetesi

‘Abi’ dedikleri icazetli sapık çıktı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener'in bugünkü (16.09.2022)''‘Abi’ dedikleri icazetli sapık çıktı'' başlıklı yazısı.

16 Eylül 2022 | 11.340 okunma

Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri kendisini gizleyerek devlet kadrolarına sızarken, örgütün tabanını da hem dini hem toplumsal kavramları ve değerleri kullanarak büyüttü.

En bilinen kavramlar ise “abilik” ve “ablalık” oldu.

Dışarıdan bakıldığında bu kavramlar, FETÖ içerisinde “örgüt yöneticilerini” tarif için kullanıldı.

“Abilik” FETÖ elebaşının üzerinde en çok durduğu konuydu. Örnek insan olmalarını, tam bir adanmışlık içinde itaat etmelerini, mankurtlaştırdıkları üyelerinin de tam bir itaat içinde olmasını isterdi. “Abiler” örgüt tabanında da örnek insan olarak görüldüler.

Ama son gelişmeler “Abi” dedikleri örgüt üyelerinin, FETÖ elebaşının icazetiyle gayrimeşru ilişkilere giren yöneticiler haline geldiğini gösterdi.

Bu kişiler örgüt tabanında sahip oldukları güvenle, hem parasal konularda hem de örgüt üyesi kadınlarla gayrimeşru ilişkilere girmeleriyle anılmaya başladı.

Ortaya çıkan son bilgilere göre, “hizmete ayırdıkları vakit karşılığında”, “büyüğümüzün fetvası var” diyen örgüt üst yönetiminin FETÖ elebaşının verdiği ruhsatla, örgütteki kadınlarla gayrimeşru ilişkilere girdiklerini gösteriyor.

‘KONUŞMAYIN, ÖRGÜT ZARAR GÖRÜYOR’

 Konuyla ilgili birkaç yazımdan sonra FETÖ’cülerin sosyal medyadaki yazışmaları, paylaşılan bilgiler ve görüntüler bunun FETÖ içinde yaygın hale geldiğini, örgüt tabanın üst yönetime karşı güveninin zayıfladığını gösteriyor. Öte yandan, “bu olayların dillenmesinin hizmete zarar vereceğini”, “tüm dünya ülkelerindeki mağdurların ümitlerinin bu hareket olduğunu, bu hareket adına bu tür durumlarda insanlığın iyiliği için susulması gerektiği”, “büyük abilerin gerekeni yapacağı” gibi telkinlerle tepkilerin engellenmesine çalışıyor.

Buna karşın örgüt içerisinde bu tür olaylara da şahit olan ve ses çıkartmaya, itiraz etmeye çalışan kişiler baskı görseler de tepki göstermeye devam ediyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt katili PKK’nın ‘siyasi tetikçisi’ Bakırhan’ın kayyum üzerinden kaos planı 08 Mayıs 2024 | 1.230 Okunma Hakkında terör soruşturma ve yargılaması olan PKK/DEM’li 27 belediye başkanına kayyum yolda 06 Mayıs 2024 | 1.833 Okunma ‘İsmailağa devlete akredite bir cemaattir’... ‘Gerektiğinde cemaatlere operasyon yapmalı’ 03 Mayıs 2024 | 6.155 Okunma FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.734 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 765 Okunma