Nedim Şener Posta Gazetesi

ABD Başkanı’nın ağzından Amerika-PKK ilişkisi

Önüne geleni “terörist” ilan edip yaptırım kararı alan, her fırsatta ağzından “hukuk, ifade özgürlüğü, demokrasi” kelimelerini düşürmeyen Amerika Birleşik Devletleri’nin son...

11 Ekim 2019 | 4.937 okunma

Önüne geleni “terörist” ilan edip yaptırım kararı alan, her fırsatta ağzından “hukuk, ifade özgürlüğü, demokrasi” kelimelerini düşürmeyen Amerika Birleşik Devletleri’nin son Başkanı Donald Trump, önceki gün Türkiye açısından tarihi bir itirafta bulunarak, Amerikan yönetiminin terör örgütü PKK ile anlaşma yaptığını söyledi.

Yıllardır “terör destekçisi Amerika” diye yazıp, PKK yanında FETÖ’yü (Fetulahçı Terör Örgütü) koruyup kolladığını anlatmaya çalışıyoruz. Artık gerek kalmadı…

Çünkü ABD Başkanı Donald Trump, SDG (Suriye Demokratik Güçleri) ya da YPG demeden doğrudan “PKK” adını kullanarak tam olarak şunu söyledi; “Türkiye bu operasyonu çok önce yapacaktı. Obama yönetimi bu PKK’lıları oraya getirdi. Asıl ölümcül hata buydu.

Obama döneminde olduğu gibi Türkiye’nin ölümcül düşmanı olan PKK ile ortaklık yaptığınız zaman, bu son derece zor bir durum olur. Onlar uzun yıllardır birbirinden nefret ediyorlar.

PKK, Türkiye’nin doğal düşmanı…” Trump bu açıklaması ile bir gün önce yaptığı “Kürtler, Türklerin doğal düşmanı, yüzyıllardır savaşıyorlar” cümlesini de düzeltmiş oldu.

Ancak Trump’ın açıklaması ile “ABD Başkanı Obama döneminde terör örgütü PKK ile anlaşma yapıldığı” açıklığa kavuştuğuna göre, hem Obama hem de kendi yönetimi altında terör örgütüne verdiği 30 bin TIR dolusu silah ve mühimmat ve yüz milyonlarca dolar parasal desteği tartışmak gerekir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FETÖ İsmailağa’yı ele mi geçiriyor 01 Mayıs 2024 | 2.654 Okunma Avrupa’daki PKK’lı Kandil’den daha çok 29 Nisan 2024 | 756 Okunma PKK/DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı 26 Nisan 2024 | 1.835 Okunma Tarihi anlaşma, tarihi değiştirecek proje 24 Nisan 2024 | 1.400 Okunma Atatürk’ün adını kullanmak bu kez sizi kurtaramayacak 22 Nisan 2024 | 5.451 Okunma