Necati Doğru Sözcü Gazetesi

Sahte midir? Gerçek midir?

Yaverlerin fotoğraflarına bak, sicillerini incele. Hiç şüphe duymazsın. Alınlarında ne oldukları yazmıyor. Tarihin en kanlı gecesini yaşamamış olsaydık, hiçbirinden şüphelenmemiz...

30 Temmuz 2016 | 339 okunma

Yaverlerin fotoğraflarına bak, sicillerini incele. Hiç şüphe duymazsın. Alınlarında ne oldukları yazmıyor. Tarihin en kanlı gecesini yaşamamış olsaydık, hiçbirinden şüphelenmemiz mümkün değildi. Hepsi Atatürk ilke ve devrimlerine inanmış subaylar görüntüsü içindeydiler.
O gece ortaya çıktı.
Takiye (gizleme) yapıyorlarmış.
Liderleri Fethullah Gülen, yaverlere çalınmış sınav soruları verilip askeri okullara sızarlarken; zamanı gelinceye kadar gizli kalmanız için kız arkadaş edinin, dans öğrenin, gerektiğinde barda, meyhanede, düğünde, orduevinde içki de için; Atatürkçülüğün Batı'ya dönük ne kadar kılık-kıyafet yüzü varsa hepsinin sizde toplandığını gösterin öğütleri vermiş.
Kanlı darbe girişimi oldu.
Takiye perdesi yırtıldı.
Yaverlerin Atatürkçü görünüm altında; “Takiyeci (gizlenmiş) İslamcı” oldukları şüphe götürmez biçimde ortaya çıktı. Daha önce yazılıp söylendiği gibi Fethullah Gülen, “Takiyeci İslamcı” bir örgütlenme modeli geliştirmişti.

* * *

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile partisi AKP'nin önde gelenleri ise kendilerini “Muhafazakar İslamcı” olarak tanımladılar.  Takiyeci İslamcı Fethullah Gülen ile Muhafazkar İslamcı Tayyip Erdoğan kadroları birlikte beraber oldular. İkisi de Atatürk'e ve onun “laik devlet” ilkesine aynı derecede karşıydılar. Birleştikleri ortak nokta; “İslamcı Türkiye” yaratmaktı.
Teşbihte hata aranmaz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 228 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma