Necati Doğru Sözcü Gazetesi

Rahmetli içi boşaltılmış TELEKOM bıraktı, gitti!

Rahmetli için ben “marifetli, mahir, tuttuğu işi altın eden, becerikli biridir” diye yazmıştım. Adı Ankara’da “Becerikli Abdullah…” diye anılmaya başlamıştı. Rahmetli beni mahkemeye...

08 Kasım 2018 | 448 okunma

Rahmetli için ben “marifetli, mahir, tuttuğu işi altın eden, becerikli biridir” diye yazmıştım. Adı Ankara’da “Becerikli Abdullah…” diye anılmaya başlamıştı. Rahmetli beni mahkemeye vermişti.
Davalardan aklandım.
Mahkemeler yazdıklarımda yalan, hakaret ve suç bulamadılar. Önceki gün cenazesi, yaptırdığı Marmara İlahiyat Camisi’nden kaldırıldı. Cenazesine son 17 yılın en önemli iktidar isimleri cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan ve bakanlardan oluşan seçkin bir siyasi topluluk katıldı. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Binali Yıldırım, İsmail Kahraman, Numan Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Fuat Oktay ön safta cenaze namazını kılıp, “mekanı cennet olsun” diye niyaz ettiler.
Allah kabul etsin.
Rahmetli simgeydi.
Son 17 yılın zenginiydi.

★★★

Babadan kalma aile şirketini büyütmüş enerji, gıda, konut sektöründe büyük yatırımlar yapmıştı. Fakat rahmetlinin adı Ankara’da Arap petrol sermayesinin (yaklaşık 5 trilyon dolar) Türkiye’ye akabilmesi ve bunun için faizsiz banka sisteminin ülkemize de gelmesi konusunda başlattığı çalışmalar, arabuluculuklar, iş bitiricilikler üzerine çıktı. Devlet şirketleri TÜPRAŞ, PETKİM, TÜRK TELEKOM’un özelleştirilmesi için dosyalar ve ekipler hazırlattığını kendisi de söylüyordu. İşte rahmetli ile benim yazılarımın mahkemelik olması TÜRK TELEKOM’un özelleştirilmesi günlerine rast gelmişti.
Ankara çalkalanıyordu.
Bir devlet adamı var.
Gizli hisse sahibi.
İşadamı Abdullah Tivnikli o gizli hisseyi emaneten taşıyor. Zaten TELEKOM’un Lübnanlı Hariri Ailesi’ne geçmesine de “Abdullah Bey…” aracılık etmişti.  Yazılarımda; “kim bu devlet adamı” diye sormuştum. Çok sayıda muhalefet milletvekilleri “soru önergeleri” vermiş, gerçeği halk da öğrensin istemişti.
Yıllar geçti.
Gerçeği öğrenemedik.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 228 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma