Nagehan Alçı Habertürk Gazetesi

Yarın bu yayın yapılabilecek mi?

Yarın akşam 21.00'de Türkiye'nin beklediği İmamoğlu-Yıldırım yayını var. Bu tarz ekran düellolarını ısrarla isteyen taraf hep CHP kanadı oldu.

15 Haziran 2019 | 6.791 okunma

AK Parti cephesi ise bu fikre hep uzak durdu.

Fakat ilginçtir, şu an CHP çevrelerinde kendi istedikleri bu yayınla ilgili çok yoğun ve derin şüpheler var.

Üstelik moderatör açıkça CHP’yi destekleyen bir gazeteci olacak. Buna rağmen parti içindeki huzursuzluk bitmek bilmiyor.

Birkaç gündür Güney Afrika’dayım. Bu güzel ve hüzünlü ülkedeki gözlemlerimi aşağıda ve ileriki günlerde anlatacağım ama buradayken bir yandan da kritik konumdaki CHP’lilerden aldığım telefonlar beni şaşırtıyor.

Özellikle CHP İstanbul il örgütü kaynıyor. Örgüte görüşü sorulsa Ekrem İmamoğlu’nun bu yayına çıkmaması yönünde bir eğilim olduğu söyleniyor.

CHP’li sosyal medya hesaplarına bakın, yayını istekle bekleyen tek bir kişi yok. Gerçekten çok tuhaf bir durum…

Zaten bu yayında moderatör olmak için özel uğraş sarf eden Uğur Dündar’ı bu işten caydıran da CHP’li kitlelerin yoğun baskısı oldu. Adeta linç ettiler Dündar’ı.

Şimdi de sosyal medyada CHP’li çevrelerde Küçükkaya’ya yönelik büyük güvensizlik görünüyor. Zira dün İsmail bazı isimlere dava açacağını ifade etmiş.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 398 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma