Mustafa Kartoğlu Star Gazetesi

Terörün önüne sıfat takmadan...

Lafı uzatmaya, önüne sıfat takmaya, sonuna ‘ama...’ eklemeye gerek yok.  STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’a yapılan silahlı saldırı ‘terör’dür. Bu STAR’a yönelik bombalı...

21 Ağustos 2015 | 307 okunma

Lafı uzatmaya, önüne sıfat takmaya, sonuna ‘ama...’ eklemeye gerek yok. 

STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak’a yapılan silahlı saldırı ‘terör’dür.

Bu STAR’a yönelik bombalı saldırı girişiminin devamıdır.

Saldırı basın özgürlüğüne yapılmıştır.

Kurumsal olarak STAR ve bireysel olarak STAR çalışanı gazeteciler, daha önce başka medya kuruluşları ve gazetecilere yönelik terör saldırılarında sert tepki vermiş, hedef alınan kuruluş ve meslektaşlarıyla dayanışma sergilemiştir. Bunun en bariz örneği, tanışma şansı bulduğum Hrant Dink’in katli sonrası Agos’la gösterdiği dayanışmadır.

STAR’a saldırı, basın özgürlüğüne saldırı olarak ilk değildir, umudumuz, duamız, dileğimiz son olmasıdır.

Türk basını, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı resmi konutunun da içinde bulunduğu ‘Basın Şehitleri Parkı’na, mahallelerine, caddelerine, sokaklarına adını verecek kadar şehit vermiştir.

Basın şehitlerine kurşun sıkanlar ise halen lanetle ve iğrenilerek anılmaktadırlar.

Hiçbir terör saldırısı, hedef alınan medya kuruluşlarını ya da gazetecileri gazetecilikten alıkoymamış, bu anlamda hedefine ulaşmamıştır.

Ancak terör, siyasal ve sosyal kutuplaşmayı arttırma, demokratik ve ekonomik olarak Türkiye’yi ve ayırt etmeden tüm vatandaşlarını zayıflatma hedefine ulaşmıştır.

Terörün bu hedeflere ulaşmaması, önüne ideolojik veya etnik sıfat takarak; ya da sonuna ‘ama...’ ekleyerek normalleştirilmemesi halinde mümkündür.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 250 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 333 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 285 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma