Mustafa Kartoğlu Star Gazetesi

‘Sessiz çoğunluk iktidar yapacak’

Başbakan Davutoğlu ile memleketi Konya’daki mitingden sonra evinde sohbet ettik.  Tespitleri de mesajları da çok netti: - 7 Haziran-1 Kasım farkı: 7 Haziran öncesinde AK Parti’yi engelleme motivasyonu vardı. Bunun...

31 Ekim 2015 | 312 okunma

Başbakan Davutoğlu ile memleketi Konya’daki mitingden sonra evinde sohbet ettik. 

Tespitleri de mesajları da çok netti:

7 Haziran-1 Kasım farkı: 7 Haziran öncesinde AK Parti’yi engelleme motivasyonu vardı. Bunun elverişli yolu 4. partiyi Meclis’e sokmaktı. Soru ‘4. parti barajı geçecek mi geçmeyecek mi’ydi. Bugün ise soru ‘AK Parti tek başına iktidar olacak mı olmayacak mı?’ AK Parti kitlesinde ve müzahir kitlede müthiş bir motivasyon var, muhalefette ise motivasyon düşük. Tek iddialı parti AK Parti. CHP de dahil her kesimden oy geliyor. AK Parti’nin atılımlarından herkes istifade etti.

AK Partili öldürülünce arayan olmuyor: Ben hangi partiye saldırı olmuşsa, hepsini kınadım, telefonla da taziye sundum. AK Parti SKM Başkanı ve Nusaybin ilçe başkanının amcasının oğlu ile Van Erciş’te milletvekili adayımızın akrabası öldürüldü. Daha kimseden taziye mesajı almadım, kınama olmadı. AK Parti’ye saldırılar neredeyse teşvik görüyor, diğer partiler olduğunda atmosfer birden gerginleştiriliyor.

AK Parti Türkiye’yi yönetir: Seçimlerden koalisyon çıkmazsa Türkiye yönetilemez soylemi son kara propoganda. Halka saygısızlık, tehdit, şantaj demek. 4 aydır ülkeyi kim yönetiyor? Yönetimde boşluk olmadı. AK Parti’nin tek başına iktidarı istikrar getirir. Halka tehdit olmaz. Aksine seçimden sonra özgürlük alanı iyice genişleyecek, arka arkaya hazırladığımız reformlarla büyük atılımlar yapacağız. 13 yıllık başarı hikayesi devam edecek.  

Mertçe ‘CHP istiyoruz’ deyin: Koalisyonla Türkiye’de barış sağlanır deniyor. Koalisyon güzellemesini yapanların dediği, tek başına AK Parti iktidarı olmasın. Mertçe söylesinler. Desinler ki CHP tek başına iktidar olsun. Hiç telaşlanmam. Olmaz da, milletin kararıysa eyvallah. AK Parti 13 yılda kime ne yapmış?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 250 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 332 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 285 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma