Mustafa Karaalioğlu Karar Gazetesi

Rekabet edilmesi imkansız bir popülizm

İşler kötü gidince popülizm artar, popülizm arttıkça işler kötü gider. Türkiye, çok değerli senelerini hiçbir yapısal meselesini çözmeden, aksine büyüterek ve aksine var olanlara...

14 Şubat 2022 | 219 okunma

İşler kötü gidince popülizm artar, popülizm arttıkça işler kötü gider.

Türkiye, çok değerli senelerini hiçbir yapısal meselesini çözmeden, aksine büyüterek ve aksine var olanlara yenilerini ekleyerek bu sarmalın içinde geçiriyor.

Demokrasi ve hukuk düzeni gerilemekte; en başta da toplumun bu sahalarda beklentileri ve rıza seviyesi düşmektedir. Daha azına razı olmayı kabullenme ve beterin beterinden kaçınmak için mevcutla yetinme alışkanlığı herkesi kuşatmış durumdadır. Kötü siyasi tercihler, kurumları zayıflatmış, gelenekleri yok etmiş ve tecrübeyi devlet idaresinin dışına kovmuştur.

Bütün bunların yerini de sınır tanımaz bir popülizm almıştır. Bir ülke düşünün, eğitimi bütün zamanların en geri seviyesinde ve ilkokuldan üniversiteye hiçbir kategoride insan yetiştiremiyor. Üniversiteleri dünya listelerine uzaktan bakıyor, bilimsel üretim neredeyse sıfır düzeyinde ve en önemlisi de eğitime, akademiye ve bilgiye hürmet kaybolmuş, üniversiteler lise, liseler ise ortaokul kalitesine düşmüş. Bu ülke bir sabah kalkıyor üniversiteye girecek öğrenciler için iyi kötü bir işe yarayan barajı da kaldırıyor.

Böylelikle belki de birkaç soru dahi yapamayan öğrenciyle...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 200 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.348 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 830 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 976 Okunma