Mustafa Karaalioğlu Karar Gazetesi

Keşke o kara listeler için de ‘resmi açıklama’ yapılabilse…

Bazen kamuoyunun bile farketmediği sıradan bir olay, bir açıklama ya da bir sosyal medya mesajına en üst düzey resmi ağızlardan gösterilen tepkileri görüyoruz. En ağır ifadelerle yalanlamalar, En şiddetli tepkiler...

12 Ağustos 2023 | 274 okunma

Bazen kamuoyunun bile farketmediği sıradan bir olay, bir açıklama ya da bir sosyal medya mesajına en üst düzey resmi ağızlardan gösterilen tepkileri görüyoruz. En ağır ifadelerle yalanlamalar, En şiddetli tepkiler, “Türkiye’yi hedef alan bu saldırılar…. Algılar, iftiralar… Maksadı belli operasyonlar…” vesaire tarzında sert cevaplar duyuyoruz. Birçoğu medyaya bile bu cevaplar sayesinde yansıyan olaylara gösterilen tepkileri de anlama gerekiyor. Diplomatik pozisyon diye bir şey var ve Türkiye’yi ilgilendiren veya hedef alan küçük-büyük, önemli-önemsiz her gelişmeye cevap vermek gerekir. Hassasiyet gösterilmeli ve kayda geçirilmeli… Türkiye’nin onuru, gururu, itibarı sahiplenilmeli.

Bazen de yerli yabancı medyaya yansıyan, manşetlere taşınan ve Türkiye’nin itibarını doğrudan ilgilendiren çok önemli olaylar yaşanıyor. Türkiye’nin küresel markasını yakından ilgilendiren, bu ülke vatandaşlarının, taşıdığı pasaportun kıymetini azaltan raporlar, bilgiler, istatistikler, listeler yayınlanıyor.

Ülkelere hukuk, şeffaflık, kara para, yargı bağımsızlığı, ifade hürriyeti ya da yolsuzluk gibi konulara not veren listeler.

Ya da döviz kuru, enflasyon, faiz...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslam dünyasının temel problemini sorgulamaya hazır mıyız? 16 Mayıs 2024 | 757 Okunma Değişim bekleyen iflah olmaz iyimserlik 13 Mayıs 2024 | 584 Okunma Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler 11 Mayıs 2024 | 341 Okunma Bu kez zaman Erdoğan’dan yana değil 06 Mayıs 2024 | 2.714 Okunma Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 207 Okunma