Mustafa Karaalioğlu Karar Gazetesi

Değişiklik değil değişim

Seçim geçti, tekrarı da geçti, bitti; üzerine iki bayram geride kaldı. Bu kadar önemli tarihler geride kalınca, malum alışkanlığımız siyasette hamle ve yenilenme beklemektir. Ki, öyle de oluyor.

15 Ağustos 2019 | 2.781 okunma

Özellikle iktidar partisinin kabineden, parti yönetiminde ve hatta bürokraside bazı kadroları değiştireceği ve böylelikle seçim neticesinin gereğinin yapılacağı tahmin ediliyor. Hatta, bu istikamette mutad olduğu üzere tahminler ve listeler bile yazılıp, çiziliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da mutad olduğu üzere değişiklik beklentilerini ustaca savuşturup süreyi uzatıyor. Kamuoyu ve parti içinden gelen baskılara teslim olmamak gibi bir tarzı hep vardı, şimdi de bunu tatbik ediyor.

Şunu söyleyelim… Erdoğan, meseleye sadece kabine değişikliği parantezinde bakmıyorsa değişikliği erteleyerek isabetli bir yol izliyor. Çünkü değişiklik değil değişim zarureti vardır.

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şey, isimlerin gelip gitmesiyle sınırlı bir değişiklik değildir. Kapsamlı, derinlikli ve cesur bir değişimdir. Değişim, temele meselelerin çözümüyle cesaretli bir yüzleşmeyle başlayan ve siyaset etme yönteminin yenilenmesine kadar varan büyük bir paketi ifade etmektedir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 200 Okunma Seçmen Erdoğan’a ‘dost mesajı’ mı verdi, dönüşsüz bir yola mı çıktı? 22 Nisan 2024 | 3.347 Okunma Kırılgan dünyanın sorumsuz liderleri 15 Nisan 2024 | 291 Okunma Erdoğan, seçmenin ne demek istediğini tabii ki anladı... 11 Nisan 2024 | 830 Okunma Erdoğan’ın kendisiyle yapacağı toplantıdan ne sonuç çıkacak! 08 Nisan 2024 | 976 Okunma