Mustafa Karaalioğlu Karar Gazetesi

2019 manzarası eşliğinde İmamoğlu ve DEM senaryoları...

Yerel seçimin ve yerel seçimin kalbi olan İstanbul seçiminin konuşulacak tartışılacak onca konuya rağmen gelip DEM Parti meselesine dayanması siyasetin bir arpa boyu yol alamadığını gösteriyor. Siyaset kendi yol...

24 Şubat 2024 | 0 okunma

Yerel seçimin ve yerel seçimin kalbi olan İstanbul seçiminin konuşulacak tartışılacak onca konuya rağmen gelip DEM Parti meselesine dayanması siyasetin bir arpa boyu yol alamadığını gösteriyor. Siyaset kendi yol alamadığı gibi, her şeyi kendi ekseni etrafında döndürme hevesi ve imkanına sahip olduğundan toplumu da yolda bırakıyor.

2019 dejavusunu yaşıyoruz, buna da siyaset diyoruz. Hangi partinin hangisine biraz daha yakın veya uzak olduğu varsayımları İstanbul gibi bir şehrin gelecek beş yılını konuşmaktan nasıl daha önemli olabilir? Siyaset bu değil, güya siyasetle ilgili toplum olmak iddiası böyle bir kör döğüşü hiç değil.

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019’da kendi partisi CHP ile birlikte İyi Parti’nin tam desteği ve HDP’nin aday göstermeyerek açtığı alanın ürettiği katkı sayesinde seçilmişti. Bu bir sır değil, yanlış da değil. Aksine doğru olduğu aşikar bir strateji. Çünkü İmamoğlu, bu strateji sayesinde karşısına çıkartılan Binali Yıldırım gibi Ak Parti’nin olabilecek en güçlü adayını “iki kez” yenerek 25 yılın sonunda İstanbul’u kazanmayı başardı. Yani millet de bu tarzı iki kez onayladı.

Şimdi ise...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İslam dünyasının temel problemini sorgulamaya hazır mıyız? 16 Mayıs 2024 | 574 Okunma Değişim bekleyen iflah olmaz iyimserlik 13 Mayıs 2024 | 584 Okunma Şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler 11 Mayıs 2024 | 341 Okunma Bu kez zaman Erdoğan’dan yana değil 06 Mayıs 2024 | 2.712 Okunma Yeni anayasa bir vizyon ister ama ortada bundan eser yok 25 Nisan 2024 | 207 Okunma