Mustafa Çağrıcı Karar Gazetesi

Camideki vaazda ötekileştirici dilden sakınmalı

RAMAZAN YAZILARI Kültürümüzde din adamlarına hademe-i hayrât yani ‘hayrın hizmetkârları’ denilmiş. Bu kutlu misyonumuzu Ramazan ayında daha çok öne çıkarmalıyız. Bizler, insanlarımıza...

25 Mart 2023 | 194 okunma

RAMAZAN YAZILARI

Kültürümüzde din adamlarına hademe-i hayrât yani ‘hayrın hizmetkârları’ denilmiş. Bu kutlu misyonumuzu Ramazan ayında daha çok öne çıkarmalıyız. Bizler, insanlarımıza hem vaaz ve nasihatlerimizle hem de davranışlarımızla sevgiyi, kardeşliği, iyiliği, özveriyi, erdemi telkin etmeliyiz. ‘Toplayıcı’ anlamına gelen ‘cami’yi ‘parçalayıcı’ yapan bir anlatım tarzından, ötekileştirici ve ayrıştırıcı dilden kesinlikle sakınmalıyız. Sarığımız kadar ahlâkımız, tutum ve davranışlarımız da ak ve pak olmalıdır.

Kutsal ayın henüz başlarındayken cami cemaati, cami dernek ve vakıflarının sorumluları ile din görevlilerimize, hizmet ve görev alanlarıyla ilgili olarak önceki bir yazımda ele aldığım birkaç hususu tekrar hatırlatacağım. Önce cami cemaatine, dernek ve vakıf sorumlularına bazı diyeceklerim var:
Halkımızın bu mübarek ayın değerini, huzur ve bereketini hissederek yaşaması için en çok gayret edenler din görevlilerimizdir. Ben de altı yıl imam-hatiplik, sekiz yıl müftülük yaptım; din görevlilerimizin bu gayretlerini, özverilerini iyi bilirim ve onlara saygı duyarım.

Dinimizde ve...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Yorumlar’ın Hatırlattıkları 15 Mayıs 2024 | 231 Okunma Evliya-Kutsiyet-Keramet 08 Mayıs 2024 | 615 Okunma Tasavvufun ‘tasavvufçular’dan çektikleri 01 Mayıs 2024 | 1.070 Okunma Müslümanlar çağ ile yüzleşebilecekler mi? 24 Nisan 2024 | 517 Okunma Özgürlük üzerine 17 Nisan 2024 | 220 Okunma