Mustafa Balbay Cumhuriyet Gazetesi

Yas-Ak İktidar!

AKP ile demokrasisi rayına oturmuş ülkeler arasındaki farklardan biri şu: Bu ülkelerde serbest olan bizde yasak, bizde serbest olan onlarda yasak!  Çağdaş demokrasilerde ülkeyi yönetenlerin nefret konuşması yasaktır, bu...

08 Nisan 2015 | 123 okunma

AKP ile demokrasisi rayına oturmuş ülkeler arasındaki farklardan biri şu:
Bu ülkelerde serbest olan bizde yasak, bizde serbest olan onlarda yasak! 
Çağdaş demokrasilerde ülkeyi yönetenlerin nefret konuşması yasaktır, bu kesin bir kuraldır. Bizde serbest. 
Çağdaş demokrasilerde hükümetlerin medyaya karışması yasaktır. Bizde serbest. Hatta serbest ötesi, hükümet kendine ait medya organları kuruyor. TRT olmuş Tayyip Radyo Televizyonu; TMSF olmuş Tayyip’e Medya Sağlama Fonu. 
Çağdaş demokrasilerde seçim süreçleri çok hassastır, iktidar partisine ayrım yasaktır. Bizde serbest. Üstelik AKP’den aday olana, onun propagandacısı olarak yanına cumhurbaşkanı veriyorlar! 
Çağdaş demokrasilerde vergi sistemi adil ama uygulama katıdır, bunun dışına çıkmak yasaktır. Bizde ise vereni mahvet, vermeyeni affet sistemi var. 
Çağdaş demokrasilerde milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyen sınav sistemi yerleşmiştir. Bununla oynamak yasak denecek düzeyde olanaksızdır. Bizde ise her Milli Eğitim Bakanı, beraberinde 3-5 portatif sistemle geliyor. Her şey serbest.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (19) Düşman yaratmalıyım! 18 Mayıs 2024 | 100 Okunma Yargıtay’da kanun kim? 16 Mayıs 2024 | 405 Okunma Millete IMF... İktidara Saray! 15 Mayıs 2024 | 217 Okunma Üç Cumhuriyet gecesi! 14 Mayıs 2024 | 102 Okunma Şahsıma mektuplar (18) Ülkeyi nereye soksam? 11 Mayıs 2024 | 104 Okunma