Mustafa Balbay Cumhuriyet Gazetesi

Tunç Soyer’in elindeki çıkış yolu...

Churchill’e atfedilen bir söz var: “Büyük krizleri heba etmemek gerekir...” Merkez üssü Seferihisar’la Sisam arasındaki deprem, İzmir’i ve Ege Bölgesi’ni sarstı. Kurtarma çalışmalarında günler sonra canlı bedenlere ulaşılması bir nebze yüzümüzü güldürdü.

03 Kasım 2020 | 387 okunma

Churchill’e atfedilen bir söz var:

“Büyük krizleri heba etmemek gerekir...”

Merkez üssü Seferihisar’la Sisam arasındaki deprem, İzmir’i ve Ege Bölgesi’ni sarstı. Kurtarma çalışmalarında günler sonra canlı bedenlere ulaşılması bir nebze yüzümüzü güldürdü. Dileğimiz, Bayraklı’daki enkazın altında kalanlardan da ses alabilmek. 

Uzun erimli dileğimiz, dilekten öte istemimiz ise şu:

Depremin acil yaralarını sardıktan hemen sonra sorumluların kolları sıvayıp sıradaki felaketten en az zararla çıkmanın yollarını bulmaları ve uygulamaları. 

Arama-kurtarma çalışmalarında gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşları olarak ciddi bir yol aldığımızı yaşadık. Ama asıl yaşamak istediğimiz, bir daha böyle bir acı yaşamamak...

Bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinde Churchill’in sözünü anımsatır nitelikte bir çıkış yolu var. “Önünde” demiyoruz, “elinde”!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
100. yılı yaşamak! 07 Mayıs 2024 | 65 Okunma Şahsıma mektuplar (17) Macunlama! 04 Mayıs 2024 | 139 Okunma Güven end-eksi! 02 Mayıs 2024 | 190 Okunma Emek en cüce değerdir! 01 Mayıs 2024 | 87 Okunma İYİ Parti’ye bir Dervişoğlu! 30 Nisan 2024 | 477 Okunma