Mustafa Balbay Cumhuriyet Gazetesi

Hukuka kırmızı kitap!

Ergenekon davasının sanıklarından biri daha kansere yenildi ve yaşamını yitirdi. Hemen her meslek grubundan temsilcilerin yer aldığı, dünyanın en yaşlı “terör örgütü” davasında...

14 Mayıs 2015 | 87 okunma

Ergenekon davasının sanıklarından biri daha kansere yenildi ve yaşamını yitirdi. Hemen her meslek grubundan temsilcilerin yer aldığı, dünyanın en yaşlı “terör örgütü” davasında deyim yerindeyse “mafya kanadını” temsil eden Sami Hoştanöldü. 
Hoştan, Ergenekon dalgalarının dördüncüsünde gözaltına alındı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha sonra kumar operasyonunda tutuklandı, böylece Ergenekon davasının da tutuklu sanığı muamelesi görüp bizim duruşmalara dahil edildi. Aynı hapishanede tutulunca duruşmalara gelip giderken doğal olarak selamlaştık, konuştuk. Her şeye karşın yaşama rahat bakan bir yanı vardı. Yanılmıyorsam 2 kez cezaevine cep telefonu sokmak isterken yakalanmıştı, 2 koğuş aramasında da cep telefonu bulunmuştu. Bunlardan da ayrıca yargılanınca öteki davalarla birlikte dosyası hayli kabarmıştı. 
O günlerin bir sabahında erkenden duruşma salonuna getirilip prefabrike odada bekletilirken yarım tebessümle bana dönüp seslendi: 
“İşte böyle Sayın Balbay, sizin yüzünüzden buralarda yatıyoruz...” 
Şaşırdım, “Nasıl yani” diye sordum. 
Kestirme bir yanıt verdi: 
“Siz olmasanız öyle ya da böyle bu davalardan biz sıyırırdık... Ama işte sizleri içeride tutmak için bizi de bu davaya yamadılar...”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 51 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 740 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 314 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 153 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 132 Okunma