Murat Yetkin Hürriyet Gazetesi

Türk yargısının içler acısı hali

Söylediği şuydu: - “Hâkimlik ve savcılık mesleğini icra edenlerin yaklaşık üçte birinin terörist faaliyetlerin odağında yer alması, halkın gözünde yargıya olan güveni elbette sarsacak bir...

07 Eylül 2017 | 4.709 okunma

Söylediği şuydu:

- “Hâkimlik ve savcılık mesleğini icra edenlerin yaklaşık üçte birinin terörist faaliyetlerin odağında yer alması, halkın gözünde yargıya olan güveni elbette sarsacak bir durumdur.”

Yargıtay Başkanının bu cümlede atıfta bulunduğu gerçek, hâkim ve savcıların yaklaşık üçte birinin 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası yasadışı Fethullahçı örgütlenmeyle irtibatlı oldukları gerekçesiyle işlerine son verilmiş olması.

 Bu cümledeki kilit ifade ise “halkın gözünde yargıya olan güveni sarsacak bir durumdur” sözcükleriyle ortaya çıkıyor.

Cirit konuşmasında ayrıca “Toplumun yargıya güven duymadığı bir hukuk sisteminde yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanamaz” diyordu.

Tabii bu sözler daha söylendiği anda o sırada salonda bulunan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün 30 Ağustos’ta, CHP’nin “Adalet Kurultayı”nı eleştirirken sarf ettiği, Türk yargısının, yargıçlarının şimdiye dek hiç bugünkü kadar bağımsız olmadığı sözleriyle çelişiyordu. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 402 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma