Murat Yetkin Gazeteoku

Mesele sadece Arınç değil ki, Erdoğan vesayet altında

Arınç, Erdoğan ile görüşmek istiyormuş, ondan sonra karar verecekmiş istifa edip etmeyeceğine. Murat Çelik’in haberiyle öğrendik.

24 Kasım 2020 | 17.001 okunma

Arınç, Erdoğan ile görüşmek istiyormuş, ondan sonra karar verecekmiş istifa edip etmeyeceğine. Murat Çelik’in haberiyle öğrendik. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç medya üzerinden mi randevu istiyor diye düşündüm ilk anda. Sonra acaba medyadaki havadan mı etkilenip Erdoğan’ın lafını üzerine aldı diye sordum kendime.

Çünkü Erdoğan “geçmişte birlikte çalışmış olsak da” diyordu; oysa Arınç hala Beştepe bordrosunda, hâlâ birlikte çalışıyorlar. Erdoğan pekâlâ geçmişte birlikte çalıştığı DEVA Partisi lideri Ali Babacan, ya da Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğu’nu da kast etmiş olabilirdi “reform söyleminden fitne çıkarmakla”. Bakarsanız “Beni kast etmemiş” ya da “Onu kast etmedim” türünden bir “medya yanlış anlamış” açıklaması gelebilir.

Öte yandan gazeteci İsmail Saymaz’ın, Kübra Par’ın programında, konuştuğu üst düzey bir MHP’linin “sonunda Arınç’ın koruması artık kalktı, bileti kesildi” dediğini aktarması var. Acaba MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın son anda Arınç’a koruma vermesini engellemeye mi çalışıyor?

Bu gelişmeler aslında meselenin sadece Arınç olmadığını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 402 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma