Murat Muratoğlu Sözcü Gazetesi

Beton aşkları bir türlü bitmedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak tarihin en düşük faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi olacak” dedi. Yirmi yıllık taksitlerden bahsetti. Hani dar...

08 Kasım 2019 | 553 okunma

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak tarihin en düşük faiz oranı ile kira öder gibi ev sahibi olacak” dedi. Yirmi yıllık taksitlerden bahsetti. Hani dar gelirliyi dar gelir seviyesinden kurtaracak projeleri? Ülkede resmi rakamlara göre 4 milyondan fazla işsiz varken düşündüler taşındılar akıllarına yine beton mu geldi!

★★★

Sahi bu işlerle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgilenmez mi? Bunu açıklamak Bakan Murat Kurum’a düşmez mi? Yoksa gizliden Berat Albayrak’a mı bağladılar emlak işini? İnşaat aşkları bir türlü bitmedi!

Heveslerini kırmak istemem ama Toplu Konut İdaresi Başkanlığı yani TOKİ tam da bu iş için 1984 yılında Turgut Özal’ın talimatıyla kuruldu.

★★★

Muhtemelen Berat Albayrak TOKİ’yi kendi keşfettiğini sanıp müjde olarak anlattı. Kuruluş amacı her daim dar gelirliye ev yapmaktı. Zira Toplu Konut İdaresi’nin orman arazisine lüks konut, rezidans, villa üretimiyle ne alakası vardı?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 536 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 461 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 495 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 719 Okunma