Muharrem Sarıkaya Habertürk Gazetesi

Ecevit tarzı çıkış…

Habertürk Gazetesi Yazarı Muharrem Sarıkaya’nın bugünkü (27.04.2022)''Ecevit tarzı çıkış…’’ başlıklı yazısı.

27 Nisan 2022 | 594 okunma

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dünkü Meclis Grup konuşmasını dinlediğimde aklıma ilk gelen merhum Başbakan Bülent Ecevit oldu.

Ecevit de benzer durumlarda oldukça kısa konuşur ve tavrını net bir o kadar da sert koyardı.

Şunu hemen belirteyim, Grup toplantısı öncesinde Kılıçdaroğlu’nun böyle bir çıkış yapacağından kurmaylarının büyük bölümünün haberi yoktu.

Nitekim konuşma sonrası konuştuğum Genel Başkan yardımcıları dahil parti yöneticilerinin bazıları ile yaptığım sohbetten de gördüm ki konudan bilgi sahibi değil.

Aktarıldığına göre evde elektrik olmadığı için son dönem geç çıktığı Genel Merkez’de birkaç kurmayı ile birlikte metni bizzat kaleme almış.

Metin üzerinde epey bir uğraş vermiş.

Buna da önceki gün mahkemenin açıkladığı Gezi Parkı kararı neden olmuş; bu çıkışı yapması gerektiğini belirterek yola koyulmuş.

Geçmişte benzer durumlar karşısında CHP tabanından gelen tepkiler ve beklentiler de aslında benzer bir çıkışın yapılması yönünde olmuştu.

Bu açıdan olması gerekeni yerine getirdi.

Konuşmasına birlikte hareket ettiği 6’lı masanın yaklaşımını aktarmadan önce iki noktaya dikkat çekmek isterim.

VERİLMEK İSTENEN MESAJ

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma