Muharrem Bayraktar Gazeteoku

Bu tuzağa bizi kim itti?

Türk askeri var gücüyle El Bab’ı ele geçirmek için savaşıyor. Yapılan bütün resmi açıklamalarda TSK’nın Suriyeli muhaliflerle omuz omuza savaştığı deklere ediliyor. Oysa gelen haberler...

27 Aralık 2016 | 266 okunma

Türk askeri var gücüyle El Bab’ı ele geçirmek için savaşıyor. Yapılan bütün resmi açıklamalarda TSK’nın Suriyeli muhaliflerle omuz omuza savaştığı deklere ediliyor. Oysa gelen haberler ÖSO’ya bağlı muhalif unsurların zoru gördüklerinde tabanları yağlayıp kaçtıkları yönünde. El Bab’ta aralık ayı başında 5 şehit verdiğimiz çatışmada Mehmetçikler var güçleriyle savaşırken, yanımızdaki ÖSO mensuplarının neredeyse tamamı kaçmış. Sadece 2-3 kişi kalmış.
Yeni Çağ’dan Ahmet Takan'ın "Suriye bataklığında acı gerçek: ÖSO, Mehmetçiği sattı" başlığıyla yayımlanan (1 Aralık 2016) yazısında bu durum ayrıntılarıyla anlatılıyor.

16 şehit verdiğimiz son çatışmada ise benzer durum yaşanmış ama bu defa yanımızda 30-40 ÖSO mensubu varmış.

Yani omuz omuza savaşmak için yola çıktığımız muhalif silahlı gruplar ilk fırsatta bizi satıyor, bu kesin.

Bu muhaliflerin önemli bir kesimi Suriye kökenli… Ve sözüm ona kendi topraklarını savunmak için silahlandılar. Ama aralarında 400-500 dolara gündüz ÖSO’cu gece IŞİD’çi olanların sayısı hiç de az değil.

Kendi vatanları için savaşıp kan dökmeleri gereken bu silahlı unsurlar ‘kaçıp kaçıp’ kahramanlık (!) yaparken, Mehmetçik onların vatanında şehit düşüyor.

El Bab’a Türkiye’nin güvenliğini sağlamak için girmek istiyoruz ve bu uğurda IŞİD ile amansız bir savaşın içindeyiz ama El Bab’ın etrafında bu savaşı seyreden, El Bab’ı ele geçirmek isteyen başka güçler var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.048 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma