Melis Alphan Hürriyet Gazetesi

Yeni yılda dağıttıklarımızı toplayalım

Yılbaşını niye kutladığımızı düşündünüz mü hiç? 31 Aralık’a çok derin anlamlar yüklediğimizi sanmıyorum. En azından bilinç düzeyinde. Ama kutlamamızın...

31 Aralık 2015 | 74 okunma

Yılbaşını niye kutladığımızı düşündünüz mü hiç?

31 Aralık’a çok derin anlamlar yüklediğimizi sanmıyorum. En azından bilinç düzeyinde.
Ama kutlamamızın nedeni bence şu...
Aslında bir defteri kapatıyoruz.
Geçen yılın endişelerini, çatışmalarını ve hatalarını üzerimizden silkip yeniden, sıfırdan, sil baştan başlamak için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.
Bence bunu kutluyoruz.
Kimi ilkel toplulukların geçmiş yılın kötü ruhlarını uzaklaştırmak için yaktıkları ateşin modern toplumlardaki uyarlaması havai fişekler belki de. Karanlık ruhları kovuyoruz belki ama bunun farkında bile değiliz.
Onları kovmak istiyoruz ve yeni yılı buna bahane ediyoruz çünkü aslında hepimiz aynı şeyi istiyoruz: Sevmek, sevilmek, mutlu olmak.
Aslında bu kadar basit.
Ama biz karmaşığız ve her şeyi karmaşık hale getirmeye meyilliyiz.
Koca bir gezegeni birbirimize dar etmemiz bundan.
Dağıtıp toplamak, bozup onarmak, yıkıp yapmak anlamsız olduğu kadar, bizim için anlaşılır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yargı ve MEB gözünü kapayınca 10 çocuk istismar edildi 03 Eylül 2018 | 7.117 Okunma Saygısız bir toplumuz 27 Ağustos 2018 | 2.377 Okunma İstismar eden üvey babanın ifadesi bile alınmadı 20 Ağustos 2018 | 221 Okunma Türk adaleti ‘intihar’ diye geçiştirdi 13 Ağustos 2018 | 2.600 Okunma Önyargılarını ‘genel ahlak’diye yutturanlara kanmayın! 06 Ağustos 2018 | 4.485 Okunma