Melih Altınok Sabah Gazetesi

TSK’nın Kuzey Irak’ta ne işi var?

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde 9 askerimiz şehit oldu. Pençe-Kilit operasyonu, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap...

14 Ocak 2024 | 0 okunma

MSB tarafından yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişiminde 9 askerimiz şehit oldu.
Pençe-Kilit operasyonu, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde yapılıyor.
Bu bölgeler daha önce PKK'nın kontrolündeydi. Kandil'i koruyan bu kamplardan çıkan teröristler, sınırı geçerek Türkiye'nin içinde saldırılar düzenliyorlardı. Ardından da işlerini bitirip geri dönüyorlardı. TSK'nın zaman zaman sınırı aşarak yaptığı kısa süreli operasyonlar ise sonuç vermiyordu.
Bu böyle yıllarca sürdü gitti.
15 Temmuz sonrası içindeki general rütbesine kadar yükselmiş Pensilvanya ajanlarından kurtulan TSK, bu kısırdöngüyü kırmak için ulusal bir stratejiyle görevlendirildi.
TSK, yalnızca Irak'ın kuzeyinde değil, Suriye'nin kuzeyinde ABD eliyle kurulmaya çalışılan PKK-YPG devletine karşı da sınırı aşıp üsler, güvenli bölgeler oluşturdu.



Türkiye uluslararası anlaşmalardan...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.018 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 596 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 830 Okunma İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 630 Okunma