Melih Altınok Sabah Gazetesi

Sakın bizim yaptığımızı yapmayın ha!

Son üç yılda ülkece yaşadığımız tüm saldırıların nedeni Türkiye'nin geri döndürülemez biçimde değişmesi kaygısı. Çünkü bürokrasinin esiri olmuş, yüksek...

14 Ekim 2016 | 5.699 okunma

Son üç yılda ülkece yaşadığımız tüm saldırıların nedeni Türkiye'nin geri döndürülemez biçimde değişmesi kaygısı.
Çünkü bürokrasinin esiri olmuş, yüksek yargı vesayetinde, sık sık terör eylemlerine ve darbelere maruz kalan Türkiye küresel muktedirler için ideal olanı. Böylece Ortadoğu tüm ekonomi politik dengeleri rahatça belirleyebilecekleri dikensiz gül bahçesi olacak onlara.
Tıpkı eskisi gibi...
İş bu hedef doğrultusunda yıllardır bölgenin en büyük güç potansiyeline sahip Türkiye'nin yönetilemez halde tutulması için çalışıyorlar.
Yıllardır darbeler, koalisyonlar, terör ve ekonomik krizden başka bir şey üretmeyen çarpık parlamenter sistemimizde ısrarcı olmaları bu yüzden.
Başkanlık sistemini seçen ABD hatta parlamenter monarşiyle yönetilen İngiltere gibi ülkeler bile bize "sizin için en iyisi mevcut parlamenter sisteminizdir.
Aman ha değiştirmeyin" diyorlar.
- O halde niçin siz de Türkiye'ye tavsiye ettiğiniz gibi parlamenter sisteme geçmiyorsunuz?
- Bizim koşullarımız farklı.
- Peki, yıllardır sömürmek hatta işgal etmek için çalıştığınız bir ülkenin ve halkının iyiliğini neden bu kadar çok düşünüyorsunuz?
Rakibinizin, onu güçsüz düşüreceğini söylediğiniz başkanlığa geçmesinden niye ödünüz kopuyor?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 998 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 474 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 519 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma Dön baba dönelim... 24 Nisan 2024 | 1.798 Okunma