Melih Altınok Sabah Gazetesi

Sağa bak sola bak avanak!

Herkes "Yukarı Bakma" (Don't Look Up) isimli filmi konuşuyor. Netflix'te bir numara. Merak etmeyin, sinema eleştirmenlerimiz gibi filmi anlatmayacağım. Spoiler vermeden özetleyecek olursam... Filmde bilim adamları, insanlara gökyüzünü...

02 Ocak 2022 | 591 okunma

Herkes "Yukarı Bakma" (Don't Look Up) isimli filmi konuşuyor. Netflix'te bir numara.
Merak etmeyin, sinema eleştirmenlerimiz gibi filmi anlatmayacağım.
Spoiler vermeden özetleyecek olursam... Filmde bilim adamları, insanlara gökyüzünü gösterip dünyaya çarpacak olan kuyrukluyıldıza karşı tedbir almaları için uyarırken, yukarı bakmamaya "inat eden" insanlığın yok oluşunun "trajedisi" anlatılıyor.
Don't Look Up hakkında basında "Esaslı bir hiciv, cesur bir kara mizah, okkalı bir kapitalizm, sistem eleştirisi" türünden yazılar çıkıyor... "Devrimci manifesto" diyen bile var.
Dün de küresel ajanslar, filmini anlatan başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio'nun, "Çünkü biz komünal bir türüz" sözlerini tüm dünyaya duyurdular.
Bu vıcık vıcık popülariteden olsa gerek filmi izlemek içimden gelmiyordu.
Ancak gazetemizin yazarı Sevgili...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Burcu Hanım herkesi aptal yerine koyuyor 17 Mayıs 2024 | 15 Okunma Saraçhane medyası Erdoğan’ı unuttu 15 Mayıs 2024 | 1.022 Okunma İhale ‘155’i ararım’ dayıya kalmasın da 12 Mayıs 2024 | 596 Okunma Halk siyasette yumuşamaya nasıl bakıyor? 11 Mayıs 2024 | 251 Okunma Muhalif medyada ganimet paniği 10 Mayıs 2024 | 830 Okunma