Melih Altınok Sabah Gazetesi

Patron Trump’ın çırak çıktığı o fotoğraf

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı Soçi Zirvesi sonrası pek çok kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düştüğü PKK-PYD şerhine odaklandı. Aralarında "zirvenin fare doğurduğunu"...

25 Kasım 2017 | 1.509 okunma

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı Soçi Zirvesi sonrası pek çok kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düştüğü PKK-PYD şerhine odaklandı. Aralarında "zirvenin fare doğurduğunu" iddia edenler bile vardı.
Oysa Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin çarşamba günü verdikleri o fotoğraf rutin bir zirvenin yansıması değildi.
Zira Ortadoğu'da ABD'nin içinde olmadığı her arayış çözüm sayılır.
Başkan olmadan önce NBC'de "Çırak" isimli bir yarışma programı yapan "patron" Trump'a dün alelacele o twitleri attıran da işte bu panikti.
Ortadoğu'nun patronlarının aile albümüne giremeyip çırak çıkan Trump Erdoğan'ı arayacağını Twitter'dan ilan etti.
"Bu sabah, Ortadoğu'da bana miras bırakılan karmaşık duruma barış getirmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşuyor olacağım. Hepsini halledeceğim ancak bu 6 trilyon dolara ve hayatlara mal olan bir hata. En başından beri oraya girmemeliydik!"

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mangal 01 Mayıs 2024 | 397 Okunma Jet yakıtı meselesi 29 Nisan 2024 | 1.177 Okunma Bilmem ‘Bizim üniversitelilerde tık yok’ diyenler utanırlar mı? 28 Nisan 2024 | 487 Okunma Geçti o günler cancağızım 27 Nisan 2024 | 521 Okunma Bu konuyu da gündeme getirir misiniz Özgür Bey? 26 Nisan 2024 | 3.241 Okunma